HomeΚΟΣΜΟΣΒράβευση μαθήτριας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Βράβευση μαθήτριας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο ήθος και την αρετή της 12χρονης  Κωνσταντίνας-Νικολέτας Κακάτση, της μαθήτριας Γυμνασίου από τις Σέρρες, που βρήκε και παρέδωσε στην Αστυνομία πορτοφόλι με 3.500 € χωρίς δεύτερη σκέψη, βράβευσε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ,  εξαίροντας το  φωτεινό της παράδειγμα.

Σε μία μικρή τελετή και παρουσία της ηγεσίας του τομέα Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Ευάγγελος Ροδόπουλος, προσέφερε  στη νεαρή μαθήτρια πλήρη διετή υποτροφία σπουδών μετά το πέρας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της.

Η μαθήτρια και η οικογένειά της παρέλαβαν την υποτροφία εμφανώς συγκινημένοι καθώς το όνειρο της μικρής Κωνσταντίνας είναι να ασχοληθεί με τον τομέα του ART & DESIGN και η υποτροφία αυτή ήρθε της καλύψει ένα μεγάλο όνειρο ζωής!

Όταν ρωτήθηκε από τον κο Ροδόπουλο τι την έκανε να παραδώσει αμέσως το πορτοφόλι, η Κωνσταντίνα με ιδιαίτερη σεμνότητα απάντησε σχεδόν λακωνικά: «Δεν έχει σημασία αν έχουμε ή δεν έχουμε χρήματα. Οτιδήποτε δεν είναι δικό μου, πρέπει να παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του. Αυτό γνωρίζω από τους γονείς μου, αυτό εφαρμόζω.

Και αφού στο πορτοφόλι δεν υπήρχαν στοιχεία του ιδιοκτήτη, το παρέδωσα στην Αστυνομία να τον βρει εκείνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πορτοφόλι ανήκε σε ιδιοκτήτη φροντιστηρίου και τα χρήματα αφορούσαν πληρωμές υποχρεώσεων και μισθοδοσίας των ημερών ενώ  για την κίνησή της αυτή  η νεαρή μαθήτρια βραβεύτηκε και από τη Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ως φωτεινό παράδειγμα ήθους.

Ο κος Ροδόπουλος παραδίδοντας την υποτροφία, δήλωσε: «Παιδιά σαν την Κωνσταντίνα καθρεφτίζουν την οικογένεια, αυτή που βάζει τους θεμέλιους λίθους στην πορεία ενός παιδιού. Την βραβεύουμε και τις προσφέρουμε τις σπουδές της όχι μόνο για να ανταμειφθεί κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα αλλά για έναν ακόμη βασικό λόγο:

Η Κωνσταντίνα με αυτή την κίνηση θα γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΑΚΜΗΣ, μίας πολύ μεγάλης οικογένειας που την χαρακτηρίζουν οι ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα. Τέτοιες ειδήσεις σε μία εποχή που κατακλυζόμαστε από κακά και δυσάρεστα νέα  πρέπει να ηχούν δυνατά, να φαίνονται και να επιβραβεύονται. Μπράβο στο παιδί και μπράβο στην οικογένειά της!»111111111111111

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση