Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εντατικοποιώντας τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε ολόκληρη την Κρήτη.

Άλλωστε κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο έντονη σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, προκειμένου η επέμβαση των αστυνομικών να είναι άμεση σε κάθε περιστατικό.

Είναι γνωστό ότι τις ημέρες αυτές διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά, που προορίζονται για μισθοδοσίες, συντάξεις και πληρωμή φόρων με τους επιτήδειους να καραδοκούν, προκειμένου να δράσουν ανενόχλητοι.

Αστυνομικοί περιπολούν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα περίχωρα, προκειμένου να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και ο κόσμος να νιώθει έντονο το αίσθημα της ασφάλειας.

Ωστόσο ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι και οι ίδιοι οι πολίτες κατά τις αγορές τους, αλλά και τις συναλλαγές τους, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη τόσο στα καταστήματα όσο και σε τράπεζες και υπηρεσίες, με τον κίνδυνο να πέσουν θύμα κάποιου επιτήδειου να είναι μεγάλος.

Ωστόσο η αστυνομία συνιστά σε όλους να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αν πρόκειται να βρεθούν τις ημέρες αυτές μακριά από το σπίτι τους.

Επίσης να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο να μην αφήνουν μέσα σε αυτό πολύτιμα αντικείμενα. Άνδρες όλων των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση , αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση την περίοδο των εορτών, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στην υπηρεσία του πολίτη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού τους είναι καλά ασφαλισμένα.

Να ενημερώσουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, ώστε να επιβλέπουν το σπίτι τους, να μην αφήσουν σημειώματα έξω από την πόρτα ότι απουσιάζουν.

Επίσης να ενεργοποιήσουν, αν υπάρχει το σύστημα συναγερμού και να μην αφήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι τους.

Τέλος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι αρχές συνιστούν να μην αφήνουν εκτεθειμένα τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, να μην αφήνουν ασυνόδευτες τις αποσκευές τους, ενώ σε περίπτωση μετακίνηση του με μέσα μαζικής μεταφοράς να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επίσης να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα, ενώ σε περίπτωση που χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο να μην αφήνουν μέσα σε αυτό πολύτιμα αντικείμενα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση