HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης στραγγάλισε την ερωμένη του επειδή τον εκβίαζε

Βρετανία: Δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης στραγγάλισε την ερωμένη του επειδή τον εκβίαζε

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένοχος για τη δολοφονία της 25χρονης πληρωμένης ερωμένης του τον Ιανουάριο του 2016 κρίθηκε από το δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ένας δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης ο οποίος την στραγγάλισε όταν εκείνη του ανακοίνωσε τα σχέδιά της πως θα τον εγκαταλείψει και θα εργαστεί για κάποιον άλλο.

Πρόκειται για τον 54χρονο Peter Morgan, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος ομολόγησε πως ενώ έπνιγε την ερωμένη του Georgina Symonds εκείνη του είπε: « Θα πληρώσεις γι’ αυτό». Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος έδινε στην ερωμένη του, η οποία ήταν χορεύτρια, κάθε μήνα το ποσό των 10.000 λιρών και της είχε παραχωρήσει χωρίς ενοίκιο ένα μπανγκαλόου αξίας 300.000 λιρών για να μένει στην περιοχή Llanmarti στο Newport, όπου έγινε και ο φόνος.

Ο Peter Morgan, αφού την δολοφόνησε τύλιξε το άψυχο σώμα της με μια κουβέρτα και το έκρυψε σε ένα υπόστεγο κοντά στην αγροικία, όπου ζούσαν η σύζυγός του και οι δύο κόρες του. Αργότερα, ομολόγησε στην αστυνομία την πράξη του και τους έδειξε που είναι το σώμα της.

Στο δικαστήριο παραδέχτηκε την δολοφονία, αλλά επικαλέστηκε πως φέρει μειωμένη ευθύνη και πως βρισκόταν εκτός ελέγχου.

Μάλιστα, η Georgina Symonds κρατούσε μια σειρά από προσωπικές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από ερωτικές τους στιγμές, καθώς και φωτογραφίες που η ίδια φορούσε την ρόμπα της γυναίκας του.

Ο Peter Morgan ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η Georgina Symonds τον απείλησε πως θα δείξει τις φωτογραφίες αυτές – πολλές από τις οποίες είχαν τραβηχτεί από τον ίδιο τον εκατομμυριούχο – στη σύζυγό του και τις δύο κόρες του.

Μετά το θάνατό της, η αστυνομία ανακάλυψε το κινητό της 25χρονης στο οποίο βρήκε μέσα μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι αλλά και μηνύματα από άλλους συντρόφους και φίλους της.

Ο επιθεωρητής που ερεύνησε την υπόθεση Roger Fortey δήλωσε στο δικαστήριο πως οι ενέργειες του Morgan ήταν «πράξεις χωρίς κανένα συναίσθημα».

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας δήλωσε ότι ο θάνατός της κόρης της ήταν «μια οικογενειακή τραγωδία».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση