HomeHL-9Στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους ο Γιώργης Μαρινάκης

Στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους ο Γιώργης Μαρινάκης

Σειρά επαφών με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τον δήμαρχο Ρεθύμνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες συναντήσεις με Υπουργούς και υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς  παράγοντες, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν το Δήμο και τις ΔΕΥΑΡ της χώρας, ως Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της  Πέμπτης, ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Σκουρλέτη Πάνο, για την προώθηση της ολοκλήρωσης της νομοθετικής διαβούλευσης, η οποία είχε ξεκινήσει επί υπουργίας κ. Κουρουμπλή και  αφορά εργασιακά θέματα της ΕΔΕΥΑ και λειτουργικά σχετικά με το βιομηχανικό ρεύμα κ.α.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος θα μεταβεί στο ΥΠΕΚΑ όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελλο Σωκράτη για να συζητήσουν θέματα διαχείρισης αποβλήτων των μικρών Οικισμών του Δήμου. Παρότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, ωστόσο οι μικροί Οικισμοί , από τους οποίους απαρτίζεται κυρίως η χώρα μας, είναι απροστάτευτοι και αναμφίβολα, το θέμα αυτό που απασχολεί έντονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα απασχολήσει στο άμεσο μέλλον και την επίσημη Πολιτεία. Επιπλέον, ο Δήμαρχος θα συζητήσει με τον κ. Φάμελλο ζητήματα που αφορούν το Πράσινο Ταμείο και  το Σχέδιο Πόλης.

Τέλος, την ερχόμενη Παρασκευή ο Δήμαρχος θα συνεργαστεί με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη Κων., σε θέματα χρηματοδότησης και δανειοδότησης των ΔΕΥΑ, για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, για την αναπροσαρμογή των δανείων των ΔΕΥΑ, όπως έγινε και με τους Δήμους, καθώς και για αναπτυξιακά Προγράμματα για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, που όμως δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο τα βράδυ της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μίνως Αλεφαντινός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση