Έφθασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Κρήτη. Από νωρίς το πρωί, έχουν στηθεί στον Άγιο Νικόλαο φορείς του νομού Λασιθίου περιμένοντας  την άφιξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τα μέτρα ασφαλείας να χαρακτηρίζονται αυξημένα.

Δυσαρεστημένοι Λασιθιώτες πάντως εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη λιτότητα με όποιον τρόπο μπορούν, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα, όπως για παράδειγμα στο ακόλουθο φωτογραφικό στιγμιότυπο:

synthima

Δείτε τη στιγμή της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στον Άγιο Νικόλαο

tsipras-lasithi

Παρά το κρύο, ομάδα Λασιθιωτών, έχει παραταχθεί στον δρόμο και έχει σηκώσει πανό διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που ελέγχει το κάθε τι που περνάει από την περιοχή.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο νομό Λασιθίου, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς  ενώ αργότερα το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Λασιθίου πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Ερμής». Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Αναφερόμενος αρχικά στα θέματα που ταλανίζουν τον «ευαίσθητο» χώρο της υγείας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην τραγική υποστελέχωση του ΓΝΝΑΝ σε προσωπικό όλων των κατηγοριών, ενώ για την αντιμετώπιση τους, όπως υποστήριξε, απαιτείται πλήρης στελέχωση με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, αλλά και η αλλαγή στην χρονική διάρκεια συμβάσεων των επικουρικών γιατρών (από ένα σε τρία χρόνια).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στην ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη που καθυστερεί χωρίς προφανή λόγο τα τελευταία χρόνια.

Είναι κρίμα ανέφερε χαρακτηριστικά, να υπάρχει ήδη κεφάλαιο ύψους 5 εκ ευρώ από το «Σωματείο Φίλων Παιδιού Κρήτης» και να παραμένει αδρανές.

Σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Λασιθίου, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να αποκατσταθεί η σε βάρος διαχείριση του ζητήματος αυτού, υποστήριξε ότι μέχρι να υπάρξει ένα σχέδιο ανακατανομής των σχολών στην Κρήτη, ενώ επανέλαβε ότι ο Δήμος, ζητά επιτακτικά την λειτουργία τμημάτων στον Νομό Λασιθίου, όπου θα έπρεπε-όπως ανέφερε- να έχει έδρα και να λειτουργεί το ΑΤΕΙ Κρήτης, αφού οι άλλοι τρείς νομοί έχουν πανεπιστημιακές ή πολυτεχνικές σχολές.

Αναφερόμενος στο Φράγμα του Αποσελέμη, έκανε λόγο για την ανυπαρξία δικτύων από την δεξαμενή στις διάφορες περιοχές του Δήμου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την μη μη επαρκή απορρόφηση των ποσοστήτων που χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή καθώς και το υψηλό κόστος που συνεπάγεται λόγω λειτουργίας των γεωτρήσεων με σοβαρή επιβάρυνση και του υδροφόρου ορίζοντα.

Για τον ΒΟΑΚ, τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι η μόνη λύση για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο και βασικό έργο ζωής για τη Κρήτη που τόσα χρόνια «σέρνεται «, ενώ ζήτησε την άμεση υλοποίηση της πρότασης αυτής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να αρθεί η απαγορευτική διάταξη των (3 ν.μ) από τις ενάλιες αρχαιότητες που θα επιτρέψει την κατασκευή καταδυτικού πάρκου στην περιοχή, δεδομένου ότι ο δήμος έχει πλήρη φάκελο για την υλοποίηση του έργου αυτού.

Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του αεροδρομίου «Ν. Καζαντάκης» και στην ταυτόχρονη επίσπευση της υλοποίησης του αεροδρομίου Καστελίου μέσω ΣΔΙΤ, πρόταση που αποτελεί, όπως υποστήριξε την καλύτερη δυνατή λύση στις σημερινές συνθήκες.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτη κ.κ. Ειρηναίο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση