HomeHL-9Καρέ – καρέ η πρώτη ημέρα του Τσίπρα στην… Κρήτη

Καρέ – καρέ η πρώτη ημέρα του Τσίπρα στην… Κρήτη

Φωτογραφικό ρεπορτάζ: Όλα όσα έγιναν σε Ηράκλειο και Μεσαρά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεσμεύσεις, ομιλίες, ρακές, τραγούδια και… παρατράγουδα είχε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ανατολική Κρήτη συνάντησε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε Ηράκλειο και Μεσαρά ενώ είχε σύσκεψη με τους αγρότες της Μεσαράς.

Ας δούμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού καρέ – καρέ:

Πρώτος σταθμός η… Περιφέρεια Κρήτης

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους υπουργούς κ.κ. Σπίρτζη, Αποστόλου και Κουρουμπλή φτάνει στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Δείτε εδώ τα όσα ειπώθηκαν στην Περιφέρεια

Δεύτερος σταθμός ο… δήμος Ηρακλείου

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στη Λότζια όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Εκεί συζητήθηκαν θέματα που είχαν άμεση σχέση με την πόλη του Ηρακλείου με τον δήμαρχο να του εκθέτει μία σειρά ζητημάτων που πρέπει να λυθούν και τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται για άμεση λύση.

Δείτε εδώ τα όσα ειπώθηκαν στο δήμο Ηρακλείου

Πανό από τους αγρότες στη Μεσαρά – Ένταση και εκνευρισμός Τσίπρα με τους δημοσιογράφους

Τρίτος σταθμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν το δημαρχείο της Φαιστού στις Μοίρες.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με… ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλοι τον χειροκροτούσαν, άλλοι είχαν στήσει πανό στον δρόμο και φώναζαν συνθήματα «Πρώτη Φορά Αντιαγροτικά» και «Δεν αντέχουμε άλλο».

Μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον δήμαρχο Φαιστού – όπου κυριάρχησαν οι συζητήσεις αλλά και οι… ρακές – ο πρωθυπουργός μετέβη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου είχαν πάρει θέση δημοτικοί σύμβουλοι, αγρότες και δημοσιογράφοι προκειμένου να ξεκινήσει η σύσκεψη.

Μετά την πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού δημιουργήθηκαν στιγμές έντασης όταν ακούστηκαν από τα μικρόφωνα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι από την αίθουσα προκειμένου να ξεκινήσει επίσημα η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.

Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούσα να καταλάβουν για ποιον λόγο έπρεπε να βγουν έξω ενώ ο κ. Τσίπρας εκνευρίστηκε όταν μέρος αγροτών δήλωσε πως αν φύγουν οι δημοσιογράφοι τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=A7LdFQ3O6ww

Δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου

Ρακές και… ομιλίες στην Γέργερη

Τέταρτος και τελευταίος σταθμός του κ. Τσίπρα στον κάμπο της Μεσαράς ήταν η Γέργερη όπου ο πρωθυπουργός αφού είχε μία ολιγόλεπτη συζήτηση με τον δήμαρχο Γόρτυνας προχώρησε σε ομιλία στην πλατεία της περιοχής.

Κάτοικοι της Γόρτυνας  φόρεσαν ένα λευκό σαρίκι στους ώμους του κ. Τσίπρα ενώ δεν έλειπαν και οι… ρακές.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ από την Γέργερη

ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο Καστελίου στην ομιλία του Τσίπρα στο Ατλαντίς

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στο ξενοδοχείο Ατλαντίς στο Ηράκλειο.

Στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πορεία της αξιολόγησης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ενώ αναφέρθηκε στα έργα που αναμένεται να γίνουν στην Κρήτη, ο ρόλος της οποίας – όπως ανέφερε – είναι πρωταγωνιστικός.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Διαφήμιση
Διαφήμιση