HomeΚΟΣΜΟΣΠενταετές μνημόνιο συνεργασίας του Πούτιν με το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας

Πενταετές μνημόνιο συνεργασίας του Πούτιν με το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας

Δείτε τι προβλέπει η συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας υπέγραψε «συμφωνία συνεργασίας» με το κόμμα του Ρώσου προέδρου, Ενωμένη Ρωσία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, κατά την οποία μάλιστα προσφέρθηκε να αναλάβει δράση ως «διαμεσολαβητής» μεταξύ του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Χάινζ Κρίστιαν Στράχε, υπέγραψε το πενταετές μνημόνιο με ανώτατους αξιωματούχους του κυβερνώντος ρωσικού κόμματος, ασκώντας μάλιστα έντονη κριτική στις χώρες της Δύσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ακροδεξιού αυστριακού κόμματος, που εκδόθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Στράχε επανέλαβε στην Μόσχα τη θέση του ότι πρέπει να αρθούν «οι καταστροφικές και άσκοπες διεθνείς κυρώσεις» που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. «Η Αυστρία χρειάζεται διεθνείς πολιτικές και επιχειρηματικές συμβάσεις και όχι επιζήμιες κυρώσεις που εμποδίζουν τη δραστηριότητά της» υπογράμμισε ο ίδιος ο πολιτικός αργότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Tο κόμμα Ενωμένη Ρωσία ανακοίνωσε με τη σειρά του ότι η συμφωνία θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα εστιάζει στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Όπως ανέφερε το κόμμα του Πούτιν, στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας θα υπάρξουν «συχνές διαβουλεύσεις» και οργάνωση «συσκέψεων και σεμιναρίων». «Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων και των χωρών μας σε τομείς όπως η διεθνής ασφάλεια, η μεταναστευτική κρίση, η οικονομική ανάπτυξη, και οι παραδοσιακές αξίες», ανέφερε ο αξιωματούχος του κόμματος, Σεργκέι Ζελεζνιάκ.

Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί μια περαιτέρω ενίσχυση για το αντιμεταναστευτικό κόμμα της Αυστρίας, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα το 2018.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση