HomeHL-World«Η Γερμανία είναι σε πόλεμο»: Συναγερμός στο Βερολίνο για πιθανό νέο χτύπημα

«Η Γερμανία είναι σε πόλεμο»: Συναγερμός στο Βερολίνο για πιθανό νέο χτύπημα

Κυκλοφορεί ελεύθερος ο μακελάρης με το φορτηγό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί χθες η αστυνομία του Βερολίνου και ο δήμαρχος να διαβεβαίωναν τους κατοίκους της γερμανικής πρωτεύουσας ότι ο κίνδυνος έχει περάσει, μετά το φονικό χτύπημα του φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, που άφησε 12 νεκρούς και 48 τραυματίες, όμως η πραγματικότητα έρχεται δυστυχώς να τους διαψεύσει.

Και αυτό, καθώς, όπως προέκυψε σήμερα, λίγες ώρες μετά την επίθεση, που χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική και αποδίδεται, τουλάχιστον από μερίδα των αμερικανικών -κυρίως- μέσων ενημέρωσης, στο Ισλαμικό Κράτος, η αστυνομία του Βερολίνου δεν έχει στα χέρια της τον πραγματικό δράστη, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη χθες, έπειτα από καταδίωξη, κοντά σε ζωολογικό κήπο, δεν είναι ο οδηγός που αιματοκύλισε την χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε αρνηθεί την ανάμειξή του στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι ο δράστης της επίθεσης κυκλοφορεί ελεύθερος και πιθανότατα οπλισμένος στο Βερολίνο, σχεδιάζοντας ενδεχομένως μια νέα επίθεση. Έτσι, η γερμανική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση συναγερμού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση