HomeHL-WorldΤουρκία: Σε σπίτι δημοσιογράφου που θεωρείται Γκιουλενικός διέμενε ο 22χρονος αστυνομικός

Τουρκία: Σε σπίτι δημοσιογράφου που θεωρείται Γκιουλενικός διέμενε ο 22χρονος αστυνομικός

Νέες αποκαλύψεις για τη ταυτότητα του δράστη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες αποκαλύψεις για την ταυτότητα του δράστη που σκότωσε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ φέρνουν στη δημοσιότητα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ που υποστήριξε πρώτος ότι ο δράστης συνδέεται με την οργάνωση FETO – κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα ο 22χρονος αστυνομικός βρισκόταν σε διήμερη άδεια – σήμερα όλο και περισσότερες είναι οι πληροφορίες που συνδέουν το πρόσωπο του με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο 22χρονος αστυνομικός διέμενε στο σπίτι του δημοσιογράφου Αμπτουλάχ Μποζκούρτ ο οποίος θεωρείται μέλος της οργάνωσης Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Αμπτουλάχ Μποζκούρτ είναι δημοσιογράφος – ανταποκριτής της εφημερίδας «Today Zaman» και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δραπέτευσε στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος μόλις τρεις μέρες από την επίθεση εναντίον του Ρώσου Πρέσβη, έγραψε στην ιστοσελίδα «turkishminute.com» ότι «πλέον στην Τουρκία οι Πρέσβεις δεν είναι ασφαλείς». Ο ίδιος μάλιστα μετά την είδηση της χθεσινής δολοφονίας έγραψε στο twitter: «Πριν από τρεις μέρες έγραψα γιατί οι ξένες πρεσβείες δεν είναι πλέον ασφαλείς στην Τουρκία».

Επίσης, η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, υποστηρίζει ότι ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν έστειλε μήνυμα προς τα μέλη της οργάνωσής του που βρίσκονται στην Τουρκία, λέγοντάς τους: «Χαλάστε τα παιχνίδια τους και τελειώστε τη δουλειά».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, συμφώνησαν στην ίδρυση μιας κοινής επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε από τη Μόσχα όπου βρίσκεται για τη σημερινή σύνοδο για την Συρία ότι η επιτροπή θα ιδρυθεί σύντομα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση