HomeHL-SportsΚορυφαία Εκδήλωση για τους Κορυφαίους της χρονιάς στον Ελληνικό Αθλητισμό

Κορυφαία Εκδήλωση για τους Κορυφαίους της χρονιάς στον Ελληνικό Αθλητισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε απόψε, η λαμπρή εκδήλωση  των 63ων Αθλητικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, για τους Κορυφαίους του Ελληνικού Αθλητισμού το 2016.

Στην εκδήλωση, που έγινε κι εφέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, ομάδες και προπονητές της χρονιάς, όπως αυτοί προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των Αθλητικών Συντακτών-μελών του Συνδέσμου.

 

  • Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς για το 2016 αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική)  και τον ακολούθησαν στην πρώτη τριάδα οι Σπύρος Γιαννιώτης (μαραθώνια κολύμβηση) και Κώστας Φιλιππίδης (στίβος).
  • Κορυφαία αθλήτρια, η Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και ακολούθησαν η  Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος) και Βούλα Παπαχρήστου (στίβος).
  • Κορυφαία ομάδα, η ομάδα 470 Ανδρών στην Ιστιοπλοϊα με τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή και ακολούθησαν η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών και η ομάδα Tornado στην Ιστιοπλοϊα (Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης).
  • Κορυφαίος προπονητής, ο Τάσος Κορακάκης (σκοποβολή) και ακολούθησαν οι Δημήτρης Ράφτης (ενόργανη γυμναστική) και Νίκος Γέμελος (μαραθώνια κολύμβηση).
  • Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών) και ακολούθησαν οι Θανάσης Κωνσταντινίδης (στίβος) και Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος).
  • Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία η Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος) και ακολούθησαν οι Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση) και Μαρία Τσάκωνα (κολύμβηση).
  • Κορυφαία ομάδα αθλητών με αναπηρία τα Ζευγάρια BC3 Μπότσια (Ντέντα /Πανανός /Πολυχρονίδης) και ακολούθησαν  το Ομαδικό Σπάθης με τους Ντούνη Βασίλη, Πυλαρινό Γεράσιμο, Τριανταφύλλου Πάνο  και το Tandem Γυναικών (Ποδηλασία) με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ.

 Ειδική Τιμητική Διάκριση έγινε  στους μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο: Σπύρο Γιαννιώτη (Μαραθώνια Κολύμβηση), Παύλο Καγιαλή (Ιστιοπλοϊα), Άννα Κορακάκη (Σκοποβολή), Παναγιώτη Μάντη (Ιστιοπλοϊα), Λευτέρη Πετρούνια (Ενόργανη Γυμναστική) και Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος).

Έπαθλα  και Ειδικές Τιμητικές Διακρίσεις

Στην  εκδήλωση τιμήθηκαν ακόμη με έπαθλα και διακρίσεις:

 

  • «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για το σύνολο των διακρίσεων των Ολυμπιονικών μας διαχρονικά, το ήθος που επιδεικνύουν στη δύσκολη και επίπονη αυτή διαδρομή, καθώς επίσης και την πολύπλευρη δράση του Συλλόγου τους.

 

  • Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) στον αθλητή της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη για την ενέργειά του να αναγνωρίσει την νίκη του Ολλανδού αντιπάλου του, αμέσως μετά τον συγκλονιστικό τερματισμό των 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μη αποδεχόμενος την υποβολή ένστασης.
  • Έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» από κοινού στην πρώην διεθνή πολίστρια και νυν αθλήτρια τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, για την απόφασή της να αφιερωθεί το τελευταίο διάστημα στην περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων στη Μυτιλήνη και στον παλαίμαχο διεθνή πετοσφαιριστή Μάριο Γκιούρδα, ο οποίος ως επικεφαλής μονάδας του Πυροσβεστικού Σώματος, κατάφερε μετά από τιτάνια προσπάθεια και μάχη με τις φλόγες, να σώσει τη ζωή εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους!
  • Φερνάντο Σάντος, προπονητής της Εθνικής Ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
  • Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και την εκπροσώπηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, των ελληνικών χρωμάτων διεθνώς.
  • Εμμανουήλ Καραλής, νεαρός αθλητής του Στίβου, με το Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου, για την κορυφαία, φέτος, επίδοση στον κόσμο στο αγώνισμα του επί κοντώ, στην κατηγορία Παίδων.
  • Στέφανος Τσιτσιπάς, νεαρός αθλητής του Τένις, με το Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου, για την ανάδειξή του ως κορυφαίου, φέτος, στην παγκόσμια κατάταξη Εφήβων, καθώς και ως Πρωταθλητή Ευρώπης στην ίδια κατηγορία.
  • Απόστολος Χαριτωνίδης, μαχητής της ζωής και του αθλητισμού και πρεσβευτής του Συλλόγου «Ελπίδα Φίλων Παιδιών» με καρκίνο.
  • Κατερίνα Ζαφειροπούλου, 13χρονη αθλήτρια του Τένις, με Τιμητική Διάκριση Αθλητικού Ήθους, για την αλτρουιστική της συμπεριφορά στο Παγκρήτιο πρωτάθλημα, υπερ της αντιπάλου της, που αναγκάστηκε να συνεχίσει την προσπάθειά της στον τελικό, τραυματισμένη.

Ο ΠΣΑΤ τίμησε επίσης, την  κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα», για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και προσφορά της.

Παρουσιαστές της κορυφαίας αποψινής εκδήλωσης του ΠΣΑΤ, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, προσωπικότητες του αθλητικού και πολιτικού κόσμου της χώρας, στην  κατάμεστη  αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Banquet», οι συνάδελφοι Ζέτα Θεοδωρακοπούλου και Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε  απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports2HD, καθώς επίσης από το web tv του novasports.gr και την ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ, ενώ ραδιοφωνικά από την  ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Stoiximan.gr.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης τα κανάλια Novasports.

Χορηγός της εκδήλωσης η αεροπορική εταιρεία AEGEAN.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά την εταιρία Galanissportsdata για τη συμβολή της στην διεξαγωγή της γιορτής των κορυφαίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση