HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης προς Παπαδημητρίου: «Ζείτε σε άλλη χώρα!»

Αυγενάκης προς Παπαδημητρίου: «Ζείτε σε άλλη χώρα!»

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για τις δημόσιες συμβάσεις έργων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις μεγάλες καθυστερήσεις στις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, αναφέρθηκε με επίκαιρη ερώτησή του από το Βήμα της Βουλής ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου.

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ: «η εφαρμογή του ν. 4412/2016 αποτελεί ένα ακόμη δείγμα γραφής της προχειρότητας και της απουσίας προγραμματισμού με την οποία νομοθετεί και ασκεί διοίκηση η Κυβέρνηση σας. Όμως, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος αυτός απαιτείται να εκδοθούν μια σειρά παράγωγων νομοθετημάτων τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα. … Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα Υποδείγματα Διακηρύξεων, ενώ ακόμη αναμένεται η έκδοση των Προτύπων Τευχών. … Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι να μην μπορεί να προχωρήσει η δημοπράτηση οποιουδήποτε έργου. Οι δυσμενείς συνέπειες για την έναρξη ή τη συνέχιση έργων που υλοποιούνται σταδιακά, και έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό».

Από πλευράς του ο Υπουργός απάντησε ότι: «ο νόμος ήταν μνημονιακή υποχρέωση με προθεσμία και ότι κωδικοποίησε τα νομοθετήματα» αποφεύγοντας επί της ουσίας να τοποθετηθεί για τα προβλήματα εφαρμογής του ν. 4412/2016 και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην πορεία των δημοσίων συμβάσεων. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι «ο νόμος τελικά θα διευκολύνει τους χρήστες» προσθέτοντας ότι «ο νόμος είναι σε ισχύ, ενώ ήταν σε διαβούλευση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στη δευτερολογία του ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε «Δεν μεριμνήσατε για μεταβατικές διατάξεις! Δεν μεριμνήσατε για να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορέσει να εφαρμοσθεί ο ν. 4412/2016. Δεν μεριμνήσατε για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την προετοιμασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση του προσωπικού. Δυστυχώς, για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα μας, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη! Η επικίνδυνη κατηφόρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.»

«Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της λαϊκίστικής σάτιρας που παρακολουθούμε από τον Ιανουάριο του 2015: το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, όπου κοροϊδεύει αναίσχυντα τους συνταξιούχους!  Τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και παρουσιάζει μία εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη! Την ίδια ώρα, εξαιτίας αυτής της κίνησης, παγώνει τη διαπραγμάτευση για την λήξη της αξιολόγησης. Μια διαπραγμάτευση που ο κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο μας έλεγαν ότι τελειώνει από τον Οκτώβριο  και ότι «οποιαδήποτε παράταση της αναμονής θα είναι βλαπτική για την ελληνική οικονομία».

Θα περίμενε κανείς, η κυβέρνηση να έδειχνε ένα ελάχιστο ίχνος σεβασμού σε μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτή των συνταξιούχων. Όμως, όχι!  Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους χαμηλοσυνταξιούχους ως επικοινωνιακή ασπίδα  εκβιάζοντας κοινωνικές ομάδες, πολιτικά κόμματα και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το ίδιο έκανε πριν λίγο καιρό με τους δημοσίους υπαλλήλους μοιράζοντας … δώρα.  Ωστόσο, στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ.

Κι ενώ, στην Ελλάδα πουλάτε πολιτική «μαγκιά», στο Βερολίνο ο κ. Τσίπρας συναντιέται με την κα. Μέρκελ για να λήξει την παρεξήγηση, ενώ ο κ. Τσακαλώτος παραδέχεται πως «ήταν λάθος που δεν ενημερώσαμε για τη 13η σύνταξη».

«Μόνο που πλέον οι Έλληνες θα σας θυμούνται ως τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που  έκοψε το ΕΚΑΣ, που ο «κομμουνιστής» κ. Κατρούγκαλος ήταν αυτός που έκοψε τις συντάξεις, που ο κ. Φίλης κατήργησε την αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση στην παιδεία, και που ο κ. Σκουρλέτης εμπόδισε κάθε μεταρρύθμιση στην ενέργεια. Σήμερα οι Έλληνες ξέρουν ότι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε επιτέλους από την πολυετή κρίση είναι αυτός της ευθύνης και της αλήθειας που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν.»

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο: «»Να καλωσορίσω τον Πρωθυπουργό  και… Βουλευτή Ηρακλείου κ. Τσίπρα, αύριο στο Ηράκλειο και τη Μεσαρά. Ο κ. Τσίπρας έχει να φανεί 2 χρόνια στο Ηράκλειο και στη Κρήτη! Και μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση ότι θα εξετάσει προσωπικά από κοντά και θα επιλύσει προβλήματα περιφερειακά και προβλήματα των αγροτών. Οι αγρότες λοιπόν είναι σε πολύ πιο άσχημη κατάσταση, η ύπαιθρος στενάζει, όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά παραμένει στάσιμος  τον παραλάβατε δημοπρατημένος κ κόλλησε, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι που είναι και αυτό βαλτωμένο. Δυστυχώς η αγορά έχει διαλυθεί, οι τράπεζες είναι κλειστές και παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως Βουλευτής της Κρήτης για να μες πει αλήθειά τι;Εμείς τον καλωσορίζουμε και να είναι έτοιμος να δεχτεί τη σκληρή κριτική μας..».»

Διαφήμιση
Διαφήμιση