HomeΚΡΗΤΗΓιατί δεν προχωρούν οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου;

Γιατί δεν προχωρούν οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου;

Στη βουλή τα προβλήματα του αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ρωτά γιατί δεν προχωρούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του υφιστάμενου αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία του, αποτελούν εδώ και πολύ καιρό αντικείμενο συζήτησης, χωρίς ωστόσο να έχει πραγματοποιηθεί κάποιο ουσιαστικό έργο.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών, το φθινόπωρο του 2014, επί θητείας Μ. Χρυσοχοΐδη εκπόνησε πλάνο για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο, προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό όσα χρόνια χρειαστούν μέχρι να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο.

Το 2015 πέρασε άπρακτο και το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για να δρομολογηθούν επιτέλους οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του αεροδρομίου Ηρακλείου και αν και έχουν τεθεί τα θέματα τόσο από τις υπηρεσίες του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης ,όσο και από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης,  η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί  σε καμία χειροπιαστή ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.

Με την υπ΄αριθμ.  7099/19-07-2016 ερώτηση μου, σας έθετα ενδελεχώς τα θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου και με την απάντηση του το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μεταξύ άλλων, με ενημερώνει πως:

α)Για την ανατολική επέκταση του αεροσταθμού στον ΚΑΗΚ, αν και έχει εκπονηθεί η οριστική μελέτη και εκπονείται η μελέτη εφαρμογής του έργου εκκρεμεί η έγκριση δαπάνης.

β)Για την βόρεια επέκταση και αναδιαρρύθμιση αιθουσών αναχωρήσεων υπάρχοντος κτιρίου αεροσταθμού αναμένεται η υποβολή τροποποιητικής πρότασης από τα ΚΑΕ

Επειδή ο αερολιμένας Ηρακλείου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση και χρήζει άμεσα υποστηρικτικών έργων.

Επειδή πρέπει να γίνει μια λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του «Ν. Καζαντζάκης» μέχρι να γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1) Τι γίνεται με τις ως άνω περιγραφείσες (α, β,) στην απάντηση σας εκκρεμότητες;

2) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία υποστηρικτικά έργα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» Ηρακλείου Κρήτης;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση