HomeΚΟΣΜΟΣΦόβοι για ομήρους στο σταυροφορικό κάστρο Καράκ στην Ιορδανία

Φόβοι για ομήρους στο σταυροφορικό κάστρο Καράκ στην Ιορδανία

Άγνωστοι δράστες χτύπησαν ένα αστυνομικό τμήμα και περιπολίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση ομηρίας φαίνεται ότι εξελίσσεται η αιματοχυσία στο ιστορικό κάστρο του Καράκ στην Ιορδανία, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται παγιδευμένος μεγάλος αριθμός τουριστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, δέκα άτομα έχουν διασωθεί από το κάστρο όμως άλλοι επισκέπτες εκτιμάται ότι βρίσκονται στα χέρια ομάδας ενόπλων που έχει εισβάλει στον αρχαιολογικό χώρο.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κάστρο, ενώ έχουν ακουστεί ανταλλαγές πυροβολισμών.

Πριν καταφύγουν στο κάστρο, οι ένοπλοι σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε μπαράζ επιθέσεων εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και διάφορων περιπολιών στην πόλη του Καράκ, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται μία τουρίστρια από τον Καναδά, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι μέλη των σωμάτων ασφαλείας. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για εννέα τραυματίες.

Έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χτυπήματα, Η Ιορδανία είναι μέλος της πολυεθνικής συμμαχίας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το Καράκ, περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Αμάν, είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο. Το κάστρο όπου λαμβάνει χώρα το επεισόδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα σταυροφορικά κάστρα στη Μέση Ανατολή.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση