HomeΕΛΛΑΔΑΝέου τύπου συνέντευξη στο Δημόσιο

Νέου τύπου συνέντευξη στο Δημόσιο

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη 81 γενικών διευθυντών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πράσινο φως στην εφαρμογή της δομημένης συνέντευξης, η οποία αποτελεί ένα από τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων, ανάβει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και φέρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η δομημένη συνέντευξη θα είναι ένα από τα βασικά «κλειδιά» για την επιλογή προϊσταμένων σε συνδυασμό με τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων, όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο για την επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης.

Με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τη δομημένη συνέντευξη έχουν συμπληρωθεί όλες οι διοικητικές πράξεις που προβλέπονται για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιλογή προϊσταμένων από την επόμενη χρονιά.

Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη 81 γενικών διευθυντών, 383 διευθυντών και 1.384 τμηματαρχών, ενώ στη διαδικασία επιλογής αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 25.000 υπάλληλοι, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τις θέσεις ευθύνης.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση