HomeHL-GreeceΔιεθνής Τύπος: Η αδιάλλακτη Μέρκελ άκουσε τα επιχειρήματα Τσίπρα

Διεθνής Τύπος: Η αδιάλλακτη Μέρκελ άκουσε τα επιχειρήματα Τσίπρα

Στον απόηχο της επίσκεψης στο Βερολίνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τσίπρας εξήγησε τα επιχειρήματά του στην αδιάλλακτη Μέρκελ, γράφει ο διεθνής Tύπος αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν χτες στην Καγκελαρία οι δύο ηγέτες.

Προβάλλοντας τα επιχειρήματά του, όπως σχολιάζουν γερμανικά δημοσιεύματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις στην Γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με την απόφασή του να ενισχύσει με χριστουγεννιάτικο μποναμά τους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους.

Με ένα ίσως ειρωνικό ύφος, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Τσίπρας συνέδεσε τις συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις και το ελληνικό χρέος με την εορταστική περίοδο που καλλιεργεί ένα θετικό κλίμα.

Μεταρρυθμίσεις και προσφυγικό ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο ηγέτες. Όσο για την υπόθεση της δολοφονίας της Γερμανίδας φοιτήτριας Μαρίας Λ. oύτε λόγος , όπως επισημαίνουν πολλά ξένα δημοσιεύματα.

Le Figaro

«O Τσίπρας προβάλλει τα επιχειρήματά του στην αδιάλλακτη Μέρκελ», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας έγιναν ξαφνικά τεταμένες.

Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύνοδο κορυφής βρέθηκαν τετ – α- τετ, αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι συζητήσεις μας δεν ήταν πάντα εύκολες, αλλά ήταν πάντα ειλικρινείς, «, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος , Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έχοντας στο πλευρό της τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ελληνική κρίση ξαφνικά επανεμφανίζεται στη γερμανική και την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ο Τσίπρας κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την Μέρκελ και με ένα ίσως ειρωνικό ύφος συνέδεσε την περίοδο των Χριστουγέννων με τις συζητήσεις Αθηνών- Βερολίνου.

«Έφτασα στο Βερολίνο σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Αυτή είναι μια θετική προϋπόθεση για τις συζητήσεις μας», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Οι σχέσεις  Ελλάδας – Γερμανίας είναι ξαφνικά τεταμένες  αυτή την εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του χριστουγεννιάτικου μποναμά από την κυβέρνηση Τσίπρα», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.

H Ελλάδα αναστενάζει κάτω από την πίεση της κρίσης των προσφύγων, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Focus» και προσθέτει: » Η καγκελάριος της Γερμανίας και η κυβέρνηση των Αθηνών έδειξαν ενότητα παρά τα πολλά προβλήματα».

Βερολίνο και Αθήνα επιμένουν στην αλληλεγγύη όλων των χωρών της ΕΕ αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

shz.de

Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκαν καν στην υπόθεση του Χουσείν Κ. , του Αφγανού που βίασε και στη συνέχεια σκότωσε την Γερμανίδα φοιτήτρια Μαρία Λ. , όπως σχολιάζει η γερμανική ιστοσελίδα «shz». Σύμφωνα με το επίμαχο δημσοίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγεκλάριος αναφέρθηκαν στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και την προσφυγική κρίση.

«Η υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας από τον Αφγανό Χουσείν Κ. , ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Αθήνα και είχε αποφυλακιστεί προτού εκτίσει την ποινή του, δεν απασχόλησε τους δύο ηγέτες», υπογραμμίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Bild

O Tσίπρας έδωσε εξηγήσεις στη Μέρκελ για το χριστουγεννιάτικο δώρο, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας την χθεσινή επίσκεψη του Ελληνας πρωθυπουργού στην καγκελαρία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση