HomeHL-SportsΤα καλύτερα της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Τα καλύτερα της 12ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Το διήμερο 15-16/12 , διεξήχθη η 12η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα . Μια αγωνιστική , με αποτελέσματα έκπληξη , ευρείες νίκες , μεγάλα ντέρμπι και δύο σπουδαίες νίκες για τις ελληνικές ομάδες.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 88-75 , την Ζαλγκίρις , στο Κάουνας ενώ ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 81-70 της Φενερμπακτσέ στο ΟΑΚΑ.

Ας δούμε τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων αγώνων.

Ερυθρός Αστέρας –Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-58 : Σε ένα αποτέλεσμα-έκπληξη, ο Ερυθρός Αστέρας , συνέτριψε την Μακάμπι με 83-58 στην έδρα του και την πήρε μαζί του , στις χαμηλότερες θέσεις τις βαθμολογίας.

Κλειδί για την έκβαση του αγώνα, το δεύτερο δεκάλεπτο , όπου οι Σέρβοι , απέκτησαν διψήφια διαφορά , την οποία και κράτησαν και ως το τέλος του αγώνα.

Κορυφαίοι μεταξύ άλλων για τους νικητές , οι Σιμόνοβιτς με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ , Κούζμιτς με 12 πόντους και 5 ριμπάουντ και Γιόβιτς με 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Για την Μακάμπι , Σίλει με 15 πόντους και Γκάουντλοκ με 13 ήταν οι μόνοι διασωθείς από το γενικό ναυάγιο της ομάδας.

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί εφαλτήριο για την προσπάθεια του να ξαναπλησιάσει στην οκτάδα , ενώ η Μακάμπι απέδειξε για άλλη μια αγωνιστική την αστάθειά της , με την οποία δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει στην διοργάνωση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 92-76 : Σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, οι Πρωταθλητές Ευρώπης , πήραν άλλη μια νίκη  κόντρα στην Μπαρτσελόνα αυτήν την φορά με 92-76 . Οι Καταλανοί , αν και προσπάθησαν, ιδιαίτερα στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο , μοιραία υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη , ξεχώρισαν , οι Χίγκινς με 23 πόντους και 5(!) κλεψίματα και ο επανακάμψας από τραυματισμό , Μίλος Τεόντοσιτς που έκανε μαγική εμφάνιση με 16 πόντους και 11 ασίστ. Από την άλλη για τους Μπλαουγκράνα οι Κλαβέρ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ και Κόπονεν με 13 πόντους , προσπάθησαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Η ΤΣΣΚΑ , πέτυχε άλλη μια νίκη και μοιάζει να εδραιώνει το προβάδισμα για την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας , ενώ τα πράγματα μοιάζουν να δυσκολεύουν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα , που έχει όμως αρκετό καιρό και μεγάλη ποιότητα για να επανέλθει.

Νταρουσάφακα – Ρεάλ Μαδρίτης 81-68 : Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ , πέτυχε μια μεγάλη νίκη μετά από αρκετές αγωνιστικές , επικρατώντας της Ρεάλ με 81-68 στην Κωνσταντινούπολη.  Οι Τούρκοι , με αιχμή τους 2 Αμερικανούς τους και με μεγαλύτερη θέληση για νίκη , έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του φτάνοντας σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι για την Νταρουσάφακα , ο Γουοναμέικερ με 27 πόντους και ο Κλάιμπερν με 14 ενώ για την ομάδα του Λάσο , οι Χάντερ με 10 πόντους και  6 ριμπάουντ και Ρέγιες με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο.

Η Νταρουσάφακα με αυτήν την νίκη , διατηρήθηκε στις θέσεις που οδηγούν σε πρόκριση , από όπου κινδύνευε να πέσει , μετά τις συνεχόμενες ήττες που γνώρισε , ενώ η Ρεάλ , έχει 4 συγκατοίκους πλέον στην δεύτερη θέση και δεν αισθάνεται όσο σίγουρη όσο πρωτύτερα.

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός 75-88 : Σπουδαία νίκη για τους Ερυθρόλευκους στο Κάουνας , που όμως παραλίγο να αποδειχθεί πύρρειος , αφού ο Πρίντεζης τραυματίστηκε και στην αρχή φάνηκε σοβαρό το χτύπημα αλλά τελικά θα λείψει μόνο 10-15 μέρες.

H Ζαλγκίρις προσπάθησε για τρία δεκάλεπτα  , να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά στο τέταρτο δεν άντεξε και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Σάρας , οι Γιανκούνας , με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και Λεκαβίτσιους με 11 πόντους και 8 ασίστ , ενώ για τον ΟΣΦΠ , οι Παπανικολάου με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ και Λοτζέσκι με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Οι Λιθουανοί , μετά από μια  ακόμα εντός έδρας ήττα , μοιάζει δύσκολο να μπορέσουν να μπουν στο παιχνίδι της πρόκρισης ,ενώ ο Ολυμπιακός είναι στο γκρουπ των ομάδων , που θα διεκδικήσουν το πλεονέκτημα έδρας.

Παναθηναϊκός –Φενερμπακτσέ 81-70 :  Σε ένα παιχνίδι με έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα , λόγω μιας ακόμα επιστροφής του Ζοτς (αλλά και του Δημήτρη Διαμαντίδη) , στο ΟΑΚΑ , ο ΠΑΟ , με σπουδαία απόδοση επικράτησε της Φενερμπακτσέ με 81-70 κάνοντας μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Οι Πράσινοι  έχοντας σε μεγάλη μέρα τους περισσότερους βασικούς τους παίκτες , κρατήθηκαν σε όλο τον αγώνα σχεδόν μπροστά στο σκορ και αφού άντεξαν τις προσπάθειες των Τούρκων να επιστρέψουν στον αγώνα , έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση ικανοποιώντας τους 17.000 οπαδούς τους.

Για τον Εξάστερο, κορυφαίοι ήταν μεταξύ πολλών , ο αρχηγός Νικ Καλάθης , με ηγετική εμφάνιση : 16 πόντοι , 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ , ο σπουδαίος ρολίστας Ντίμιτρις Νίκολς με 14 πόντους και ο ουσιαστικότατος Τζέιμς Φελντέιν με 10 πόντους και 4 ασίστ.

Ενώ για την ομάδα του μεγάλου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς , ο Νάναλι με 21 πόντους , και ο Ούντο  με 10 πόντους , 9 ριμπάουντ  και 4 ασίστ , κρατούσαν την Φενέρ στην διεκδίκηση του αγώνα.

Με αυτήν την νίκη , ο Παναθηναϊκός , έμεινε κοντά στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν το πλεονέκτημα έδρας και με νίκη στο Μιλάνο την επόμενη βδομάδα θα μπορεί να μπει ακόμα και μέσα σε αυτό ενώ η Φενέρ ,όπως και η Ρεάλ απέκτησαν συγκάτοικους στην δεύτερη θέση και δεν έχουν περιθώρια για  πολλά ακόμα στραβοπατήματα.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής , Ούνιξ Καζάν –Μπασκόνια 91-92, με τους Βάσκους να διατηρούνται με περιπετειώδη τρόπο , στα πολύ ψηλά της βαθμολογίας , Μπάμπεργκ-Αναντολού Εφές 91-83 με την ομάδα του Τρινκιέρι να ανακόπτει την ανοδική πορεία των Τούρκων και Γαλατασαράι-Αρμάνι 83-80.

Διπλή αγωνιστική την επόμενη εορταστική εβδομάδα και με τους Πράσινους να αγωνίζονται με Αρμάνι (εκτός) και Μπασκόνια (εντός) και τους Ερυθρόλευκους με Ερυθρό Αστέρα ( εντός) και Μπάμπεργκ ( εκτός) , είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ομάδες μας , να κάνουν Χριστούγεννα στα πολύ υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση