HomeΕΛΛΑΔΑ«Καμιά οικονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θίξει το κοινωνικό κράτος δικαίου»

«Καμιά οικονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θίξει το κοινωνικό κράτος δικαίου»

Μήνυμα Παυλόπουλου στους δανειστές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Υπουργών, Υφυπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, άνοιξε τις πόρτες του το τρίτο σπίτι της «Φλόγας». Ένα σπίτι που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των παιδιών από την περιφέρεια που πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα για θεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εκείνο που έχει σημασία για τη «Φλόγα», είναι ότι αποτελεί ένα πρότυπο. Ένα πρότυπο περίθαλψης του παιδιού και διαμόρφωσης του χαρακτήρα του παιδιού, του πάσχοντος παιδιού. Ας σκεφτούμε όλοι ότι -και εσείς το ξέρετε καλύτερα από μένα γιατί το ζείτε- η ελπίδα βασίστηκε στη μια οικογένεια που έγιναν περισσότερες». Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε και μήνυμα προς τους δανειστές της Ελλάδα, λέγοντας ότι «καμιά οικονομική σκοπιμότητα δεν μπορεί να θίξει το κοινωνικό κράτος δικαίου. Που δεν είναι μόνο δικό μας, είναι ευρωπαϊκό κόσμημα, ευρωπαϊκή κατάκτηση». Επεσήμανε δε ότι η Ευρώπη μας – η μεγάλη μας οικογένεια – χωρίς την κοινωνική της, την ανθρωπιστική της, διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν θα είναι η ίδια ποτέ. «Γι΄ αυτό πρέπει να αγωνισθούμε να ξαναβρεί τις αξίες της. Γι΄αυτό, πρέπει σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, να υπάρχει ένα όριο που λέγεται κοινωνικό κράτος. Γιατί αν καταρρεύσει αυτό, καμία οικονομική επιτυχία δεν θα μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμή, χωρίς ένα κοινωνικό κράτος, που είναι κυρίως μέλημά του», πρόσθεσε.

To «σπίτι» που εγκαινιάστηκε είναι δωρεά στη «Φλόγα» από την Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού, ενώ ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από τις μικρές και μεγάλες δωρεές χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων της οργάνωσης. Αποτελείται από εννέα ειδικά διαμορφωμένα αυτόνομα διαμερίσματα φιλοξενίας, ενώ στο ισόγειο διαμορφώθηκε αίθουσα εκδηλώσεων όπου θα υπάρχει δυνατότητα  πραγματοποίησης ενημερωτικών εκδηλώσεων τόσο για τις οικογένειες της Φλόγας όσο και του ευρύτερου περιβάλλοντος για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Επίσης, θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις και συνέδρια που θα αποφέρουν στη Φλόγα τους πόρους συντήρησης.

Στην κυρία Φωτεινέλλη αποδόθηκε τιμητική διάκριση από την πρόεδρο της «Φλόγας». Η κυρία Φωτεινέλλη  αναφέρθηκε στον σύζυγό της, τον αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, στη μνήμη του οποίου έγινε η δωρεά. «Γυμνοί ερχόμαστε στον κόσμο και γυμνοί φεύγουμε». Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής για την κυρία Φωτεινέλλη και τον αείμνηστο σύζυγο της, που βρίσκει εφαρμογή στη ζωή και την καθημερινότητα της και το πλήθος δωρεών που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος της «Φλόγας»,«σήμερα, θέλουμε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, που με εντιμότητα και προσωπική αυτοθυσία καλύπτουν τα κενά του συστήματος της δημόσιας υγείας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση