HomeHL-EconomyΤτΕ: Οι εξαγγελίες Τσίπρα μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας

ΤτΕ: Οι εξαγγελίες Τσίπρα μειώνουν το περιθώριο ασφαλείας

Για την επίτευξη των στόχων του 2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οριακή αύξηση του ΑΕΠ φέτος κατά 0,1% και ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας για τα επόμενα τρία χρόνια περιμένει η ΤτΕ ενώ αναφορικά με τις παροχές Τσίπρα προειδοποιεί ότι η υλοποίησή τους μειώνει σημαντικά το περιθώριο ασφαλείας για την επίτευξη στόχων το 2016.

Οπως αναφέρεται στην Ενδιάμεση Εκθεση για το 2016 που κατατέθηκε στη Βουλή «η επίτευξη του δημοσιονομικού αποτελέσματος του 2016 υπόκειται σε επισφάλειες, που συνδέονται με τις παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής χαλάρωσης ύψους περίπου 0,4% του ΑΕΠ που εξήγγειλε η κυβέρνηση στις 8 Δεκεμβρίου του 2016.

Οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες έγιναν μετά την εκτύπωση της παρούσας Έκθεσης, μειώνουν σημαντικά το εκτιμώμενο περιθώριο ασφαλείας στην επίτευξη του στόχου του 2016» τονίζεται στην Εκθεση.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και το τελικό αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης για το 2016 δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ, η ΤτΕ περιμένει Ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 2,5% το 2017 και κατά 3% τα έτη 2018 – 2019 και  οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%.

Η  κεντρική τράπεζα καθιστά αναγκαία την προσήλωση στους στόχους τους προγράμματος και την επιτάχυνση του ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

«Οι όποιες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών, πρέπει να εξομαλυνθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους θεσμούς και τους εταίρους» αναφέρει παράλληλα.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, η εφαρμογή του προγράμματος διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κάτι τέτοιο – εξηγεί – θα προλειάνει το έδαφος για την πλήρη επάνοδο του ελληνικού δημοσίου και των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση