HomeCity GuideΕκδήλωση για τη στήριξη των καρκινοπαθών Κρήτης

Εκδήλωση για τη στήριξη των καρκινοπαθών Κρήτης

Για την αγορά μηχανήματος βραχυθεραπείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση για τη στήριξη των καρκινοπαθών της Κρήτης διοργανώνει η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου.

Στόχος της προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’ αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ, που βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Η Φιλανθρωπική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο εκδηλώσεων ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ, που παραχωρείται δωρεάν, με την ευγενική συμμετοχή καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου κρασιού/νερού και εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις.

Η είσοδος θα είναι 20€ ανά άτομο και όλο το ποσό διατίθεται για τον ιερό σκοπό.

Συμμετέχουν δωρεάν οι καλλιτέχνες: Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), Γιώργης Καλομοίρης, Μιχάλης Κουνάλης, Μιχάλης Ιωάνου Κουνάλης, Αντώνης Μαζοκοπάκης, Μενέλαος & Γιώργης Νταγιαντάς, Νεκτάριος Σαμόλης, Χρήστος και Γιώργης Στιβακτάκης, Νίκος και Γιώργος Στρατάκης καθώς και ο Λαογραφικός Όμιλος «Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης» Στην προσπάθεια αυτή για την αγορά του μηχανήματος βραχυθεραπείας έχουν συστρατευτεί, η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργήθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Το αντίστοιχο μηχάνημα που λειτουργούσε στο ΠΑΓΝΗ από 1991 τέθηκε εκτός λειτουργίας πέρυσι, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ν’ αναγκάζονται να πηγαίνουν στο μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείου της Αθήνας, που έχει τέτοιο μηχάνημα και σε ιδιωτικά κέντρα για τη θεραπεία τους, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Για την αγορά του νέου μηχανήματος θα χρειαστούν άμεσα περισσότερα από 300.000 ευρώ, καθώς οι διαδικασίες από την πλευρά της πολιτείας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή πολλών ασθενών.

Με τη βοήθεια εθελοντών το ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ θα συνεχίσει την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, με δύο ακόμη δράσεις: •Την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τίτου 9.00 πμ – 9.00 μμ. όπου θα πωλούνται ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές. •Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου επίσης θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση