HomeHL-SportsΤα καλύτερα της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου

Τα καλύτερα της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakisΤου Ευθύμη Φασουλάκη

 

To τριήμερο 13-15/12 διεξήχθη η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Είχαμε παιχνίδια με πολλά γκολ, ανατροπές, συγκινήσεις, αποκλεισμό μεγάλων ομάδων και πολύ θέαμα.

Ας δούμε τις καλύτερες αναμετρήσεις της αγωνιστικής αυτής και μια συνοπτική παρουσίαση των υπολοίπων παιχνιδιών.

Απόλλων  Σμύρνης – Παναθηναϊκός 3-4 :  Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου , ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Απόλλωνα στην Ριζούπολη με 4-3 παίρνοντας με περιπετειώδη τρόπο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Ελαφρά Ταξιαρχία προηγήθηκε 2-0  με 2 γκολ του Σιατραβάνη στο 11 και το 44 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός , ήταν με την πλάτη στον τοίχο , με τους οπαδούς του να αποχωρούν , όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψε το σκορ σε 2-4 με γκολ του Μπεργκ στο 54 , του Εμποκού στο 61 , του Λέτο στο 65 και αυτογκόλ του Ντάσιου στο 74. Η μείωση του σκορ με πέναλτι με το τρίτο γκολ του Σιατραβάνη στο 76 δεν ανησύχησε τους πράσινους που πήραν την πρόκριση λόγω του αποτελέσματος στο παιχνίδι του Ηρακλείου ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ηρακλή.

ΟΦΗ-Ηρακλής 2-1 :  Ο ΟΦΗ , παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο , πήρε την νίκη κόντρα στον Ηρακλή και προκρίθηκε ως πρώτος του ομίλου. Οι Κρητικοί που όσο ο Απόλλων προηγούταν στην Ριζούπολη έμεναν εκτός , σεβάστηκαν την ιστορία τους και προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Όγκμποε στο 37 και του Βουό στο 75 εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Το γκολ του Λουκίνα στο 91 δεν ανησύχησε τον Όμιλο  , που με την πρώτη θέση ελπίζει σε μια πολύ καλή κλήρωση.

Τρίκαλα – ΑΕΛ 1-0 :  Στο θεσσαλικό ντέρμπι , τα Τρίκαλα έκαναν την έκπληξη και με γκολ του προερχόμενου από την ΑΕΛ, με την μορφή δανεισμού, Νίκου Γιαννιτσάνη στο 90 , πήραν την νίκη πρόκριση κόντρα στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Πρόκριση που εκτός του ότι ήταν έκπληξη λόγω της διαφοράς κατηγορίας των ομάδων προκάλεσε δήλωση του προέδρου της ΑΕΛ εναντίον του σκόρερ Γιαννιτσάνη .

Πανελευσινιακός – ΠΑΟΚ 0-7 :  Ο Δικέφαλος του Βορρά , μετά από ένα ήσυχο πρώτο ημίχρονο , ήταν καταιγιστικός στην Ελευσίνα στο δεύτερο , πετυχαίνοντας 7 γκολ και παίρνοντας μια ευρεία νίκη πρόκριση. Τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Αθανασιάδης στο 48 , Περέιρα στο 52, Σάκχοφ στο 58, Μυστακίδης στο 70  , Κουλούρης στο 75 και Πέλκας στο 77 και το 90ο λεπτό.

Σπάρτη- Ολυμπιακός 0-1 : Σε ένα παιχνίδι , με πλούσιο παρασκήνιο , ο Ολυμπιακός πέτυχε μια νίκη που τον οδήγησε μαζί με τον Πλατανιά στην επόμενη φάση . Το γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μανθάτης στο 65ο λεπτό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια , Χανιά – Πλατανιάς 1-2 , στον εμφύλιο που οδήγησε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στην επόμενη φάση, Κισσαμικός- Λεβαδειακός 1-1 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν αγκαλιά στην επόμενη φάση, Πανσερραϊκός- Πανιώνιος 0-3 σε ένα αδιάφορο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες.

Επίσης  , Αγροτικός Αστέρας – Ξάνθη 1-1 , Καλλονή- ΠΑΣ Γιάννινα 1-3 με τις 2 ομάδες της Σούπερ Λιγκ να παίρνουν την πρόκριση , Αιγινιακός- Αστέρας Τρίπολης 1-4 , Άρης – Βέροια 0-0 , με τον Άρη να περνά στην επόμενη φάση εις βάρος της αντιπάλου του , Καρδίτσα – Κέρκυρα 0-6 , με τους Φαίακες να μένουν εκτός παρά την ευρεία νίκη καθώς Λαμία και ΑΕΚ πέρασαν παρέα μετά την λευκή ισοπαλία μεταξύ τους.

Ακόμα  , Καλλιθέα- Παναιτωλικός 1-5 και Πανθρακικός – Ατρόμητος 0-3 .

Την Τρίτη το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση της επόμενης φάσης με την πιθανότητα ύπαρξης μεγάλων ντέρμπι να είναι ανοιχτή λόγω της ύπαρξης του Παναθηναϊκού και του Άρη στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση