HomeHL-SportsΑπόλλων Σμύρνης- Παναθηναϊκός 3-4

Απόλλων Σμύρνης- Παναθηναϊκός 3-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διαδρομή «κόλαση-παράδεισος» διήνυσε ο Παναθηναϊκός μέχρι να πάρει τη… χιτσκοκική πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: επτά γκολ, πέναλτι, αποβολή, δοκάρι και σαφώς αρκετές συγκινήσεις.

Οι «πράσινοι» μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στη Ριζούπολη, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και επιβλήθηκαν με 4-3 του Απόλλωνα Σμύρνης. Έτσι σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή (2-1) προκρίθηκαν μαζί με τους Ηρακλειώτες στους 16 της διοργάνωσης.

Ο Σιατραβάνης με δύο προσωπικά του γκολ (11′, 43′) έκανε το 2-0 για την «ελαφρά ταξιαρχία», ωστόσο στο 54′ ο Μπεργκ, στο 61′ ο Εμποκού και ο Λέτο στο 65′ γύρισαν το ματς για το «τριφύλλι» σε διάστημα 11 λεπτών.

Στο 74′ η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με αυτογκόλ του Ντάσιου έκανε το 4-2, ωστόσο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Σιατραβάνης πέτυχε χατ-τρικ μειώνοντας σε 3-4.

Μάλιστα στη φάση του πέναλτι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ρέις για τον ΠΑΟ, που έπαιξε τα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες.  Δοκάρι για τους γηπεδούχους είχε στο 83′ ο Κονέ.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν τους γηπεδούχους, αλλά τα δύο… τσαφ των Ιβανόφ και Χουχούμη, χωρίς να πιέζονται από αντίπαλό τους, στο 11΄ και 44΄, εκμεταλλεύτηκε ο Σάββας Σιατραβάνης, ο οποίος με ισάριθμα σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του που απειλήθηκε μόλις δύο φορές από τον Λέτο.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε ότι το σχήμα που παρέταξε στο πρώτο 45λεπτο δεν… περπατούσε, έκανε δύο γρήγορες αλλαγές και έριξε στο ματς με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τους Μπεργκ και Λουντ αντί των Λεντέσμα (άφαντος στο διάστημα που έπαιξε) και Βιγιαφάνιες.

Νωρίτερα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γιούχαραν τους παίκτες και μάλιστα πολλοί εξ αυτών αποχώρησαν από τις εξέδρες στο ημίχρονο.

Αργότερα βέβαια θα πληροφορήθηκαν ότι η ομάδα τους έδειξε το καλό της πρόσωπο στο β’ ημίχρονο και πήρε έστω και με τον πλέον αγχωτικό τρόπο το εισιτήριο.

Ο Μπεργκ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (54΄) πλάσαρε τον Χιώτη και μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στους «πράσινους», ενώ επτά λεπτά αργότερα από το γύρισμα του Μέστο ο Εμποκού με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια.

Με τη ψυχολογία στα ύψη και τον Μπεργκ να είναι το «Α και το Ω» για την ομάδα του, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ολική ανατροπή στο 65΄ με το πλασέ του Λέτο μετά την ασίστ του Σουηδού (3-2).

Στο 74΄ πάλι από ενέργεια του Μπεργκ, που πέρασε και τον Χιώτη και γύρισε προς τον Λέτο ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 4-2.

Οι παίκτες της «ελαφράς ταξιαρχίας» δεν παράτησαν το ματς και στο 76΄ με το πέναλτι του Σιατραβάνη (στην φάση της ανατροπής αποβλήθηκε ο Ρέις) έδωσαν ξανά χαρακτήρα θρίλερ στο ματς.

Στο 83′ ο Στιλ καρδιοχτύπησε από το σουτ του Κονέ που τράνταξε το δεξί του δοκάρι, ωστόσο εν συνεχεία δεν απειλήθηκε κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 4-3 και παράλληλα την πρόκριση.

Γκολ: 11′, 43′, 75′ πεν. Σιατραβάνης- 54′ Μπεργκ, 61′ Εμποκού, 65′ Λέτο, 74′ αυτ. Ντάσιος

Κίτρινες: Τζάνης, Πάνος, Ντάσιος – Λουντ, Μπεργκ

Κόκκινες: 75′ Ρέις

Δοκάρια: 83′ Κονέ

Απόλλων (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85΄ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85΄ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70΄ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης, Σιατραβάνης

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβάνοφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46′ Μπεργκ), Pέις, Εμπουκού, Mπουμάλ (75′ Βλαχοδήμος), Bιγιαφάνιες (46′ Λουντ), Λέτο

Διαφήμιση
Διαφήμιση