HomeHL-GreeceΈνταση στα Ίμια μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων

Ένταση στα Ίμια μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων

Τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στα Ίμια σύμφωνα ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες, καθώς ξεκίνησε η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας που σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκει αντιμέτωπους τους ψαράδες, που διεκδικούν μεγαλύτερο μέρος από το αλίευμα. Μάλιστα, τουρκική ακταιωρός (σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής) εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για περίπου μία ώρα.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζουν  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  10 Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή βρέθηκαν «τετ α τετ» με την τουρκική ακτοφυλακή.

Οι τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή μπήκαν σημερα το πρωί σε τουρκικά χωρικά ύδατα πλησιάζοντας στα 50 εκατατοστά το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι δέκα ψαράδες έφτασαν στα Ίμια από την Κάλυμνο και τη Λέρο ενω μαζί τους ήταν Και το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Οι Έλληνες πέρασαν αρκετές φορές τα Ίμια ενώ μερικοί από τους ψαράδες προσπάθησαν να αγκυροβολησουν στα Ίμια.

Μέχρι και ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα έφτασαν στις 11.30 το πρωί πάνω από τα Ίμια τα οποία παρέμειναν στον αέρα για λίγο και μετά αποχώρησαν, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  στο ελληνικό ελικόπτερο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που είχε προορισμό την Καλόλιμνο σε προγραμματισμένο ταξίδι.

Οι ψαράδες και η ελληνική ακτοφυλακή καταδιώχθηκαν  απο την τουρκική ακτοφυλακή γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι, προσθέτουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση