HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για την αγορά της Αμερικής

Εκδήλωση για την αγορά της Αμερικής

Από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα νέα τεχνολογικά εργαλεία προσέγγισης πελατών, αλλά και οι εναλλακτικοί τρόποι προώθησης προϊόντων μέσω διεθνών ηλεκτρονικών καταστημάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι πωλήσεων στην Αμερικάνικη Ήπειρο: Amazon.com, CRM systems, κλπ.» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γεώργιος Δερμεντζόγλου (Manager’s Office) ανέπτυξε διεξοδικά τις ενδεδειγμένες διαδικασίες CRM και Marketing ανάπτυξης εξαγωγών στις χώρες Λατινικής Αμερικής και στον Καναδά και ο κ. Ευάγγελος  Στραβουδάκης (Gate2Trade) εξήγησε πώς μπορεί κάποιος ν’ ανοίξει αγορές εκατομμυρίων νέων πελατών μέσω της Amazon στην Αμερικανική Ήπειρο και όχι μόνο.

272262-1

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης, επισήμανε στο χαιρετισμό του, «με επίγνωση της σημασίας που έχει η εξωστρέφεια για την ανάκαμψη της οικονομίας, το Επιμελητήριο Ηρακλείου διαμορφώνει το δικό του πλάνο για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, για την αύξηση των εξαγωγών μας, για τη δημιουργία περισσότερου πλούτου και περισσότερων θέσεων εργασίας. Υποστηρίζουμε όλους τους κλάδους προϊόντων και υπηρεσιών. Από τα τρόφιμα και την κατασκευή μέχρι τη λαϊκή τέχνη και τον τουρισμό.»

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε επίσης στις προγραμματισμένες, για το επόμενο έτος, δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου τονίζοντας ότι «το 2017 σχεδιάζουμε ένα φάσμα ενεργειών στοχευμένων σε Ευρωπαϊκές χώρες. Δημιουργούμε προδιαγραφές για τη διείσδυση των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές μέσα από επαφές Β2Β και επιχειρηματικές συναντήσεις με επιχειρήσεις του εξωτερικού. Προσφέρουμε κατάρτιση και εκπαίδευση για την επιτυχημένη προώθηση εξαγωγών και προσέλκυση επενδυτικών συνεργασιών».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης αναφέρθηκε στην πορεία των εξαγωγών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν τη δυναμική των Κρητικών Προϊόντων και τις προοπτικές διείσδυσής τους στην Αμερικανική αγορά.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τελευταία δραστηριότητα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2016 ως έτους της Αμερικής, στη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκαν, με αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι στρατηγικές και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις προκειμένου ν’ αποκτήσουν προοπτική στις τεράστιες αγορές της αμερικανικής ηπείρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση