HomeΚΡΗΤΗΣε συνεχή εγρήγορση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Σε συνεχή εγρήγορση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Συνεδριάζουν σήμερα οι υπεύθυνοι θεματικών ΝΟΔΕ-ΔΗΜΤΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε χθες (14-12-2016) η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με τη συμμετοχή αρκετών στελεχών του κόμματος που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, όπως πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Η θεματολογία ήταν πλούσια προσπαθώντας να καλύψει τα κύρια ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας, όπως: ο χάρτης υγείας, θέματα προμηθειών και γενικότερα διαχείρισης προϋπολογισμών νοσοκομείων, αξιολογήσεις και κρίσεις ιατρών ΕΣΥ, θέματα νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού Δημόσιων Δομών Υγείας, θέματα φαρμακοποιών και πολιτικής φαρμάκων. Παράλληλα, αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος για την ανάπτυξη και άλλων θεματικών ενοτήτων που να καλύπτουν πλήρως όλο το φάσμα των θεμάτων υγείας, όπως πρωτοβάθμια υγεία (αξιοποιώντας τεχνογνωσία από τους Ιατρικούς Συλλόγους Κρήτης),  προβλήματα νέων ιατρών και θέματα πανεπιστημιακών ιατρών.

Ο κ. Λυδάκης, Συντονιστής της συνεδρίασης επεσήμανε: «Η υγεία αποτελεί νευραλγικό τομέα και η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες είναι υποχρέωση της πολιτείας. Δυστυχώς, η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης έχει πλήξει και τον τομέα αυτό με αποτέλεσμα την σοβαρή υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση στον τομέα της υγείας, που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δομών υγείας. Θέλουμε να αναδείξουμε τα σοβαρά προβλήματα και να προτείνουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμε λύσεις με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των εργαζομένων και ιδίως των πολιτών».

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου προγραμματίσθηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2017, όπου θα ορισθούν ομάδες εργασίας για κάθε θεματική ενότητα και θα συζητηθούν διεξοδικά συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη πολύπλευρης λειτουργίας και πολλαπλών δράσεων της Επιτροπής Υγείας της ΝΟΔΕ. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν δράσεις εξωστρέφειας με σκοπό την έναρξη δημόσιου διαλόγου για την υγεία και το άνοιγμα της ΝΔ στο ευρύ κοινό του Ηρακλείου.

Νέα συνάντηση θα υπάρξει σήμερα (15-12-2016), στις 18:30 το απόγευμα στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή όλων των υπευθύνων θεματικών της ΝΟΔΕ και όλων των ΔΗΜΤΟ της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με στόχο τον προγραμματισμό ενεργειών και δράσεων για κάθε θεματικό τομέα δράσης, καθώς και το συντονισμό αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση