flocafe_espressoroomFlocafe: Το Flocafe, η αλυσίδα καφέ με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994, όταν το πρώτο κατάστημα Flocafe άνοιξε τις πόρτες του στο κατάστημα της Λ. Κηφισίας. Έτσι μπήκε στη ζωή του Έλληνα ο espresso, ενώ μέχρι τότε οι προτιμήσεις ήταν κυρίως στον στιγμιαίο καφέ. Το 1995, η αλυσίδα δημιούργησε το πρώτο κατάστημα εκτός Αθήνας, και ήδη σέρβιρε 8 διαφορετικά ήδη espresso, ενώ το 2000 δημιουργήθηκε το πρώτο Flocafe σε πλοίο. Το 2003 το σήμα Flocafe βγήκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, στη Λευκωσία. Όλα αυτά τα χρόνια, το Flocafe διαμορφώνει τις τάσεις, εκπαιδεύει τους καταναλωτές στη διαδικασία παρασκευής καφέ, επιλέγει και προσφέρει διαφορετικά χαρμάνια, δημιουργεί πρωτότυπα ροφήματα που έχουν αγαπηθεί από τους καταναλωτές όπως  το θρυλικό biscolatto. Από τότε μέχρι σήμερα, για περισσότερα από 20 χρόνια, το Flocafe, επενδύει στην καινοτομία, στην έρευνα & ανάπτυξη, στο οργανωμένο σύστημα franchising και στην εμπειρία του καταναλωτή.

Το 2014 το Flocafe έκανε ακόμη ένα βήμα εξέλιξης, και επαναπροσδιορίστηκε ως Flocafe Espresso Room, κεφαλαιοποιώντας έτσι την 20χρονη πείρα του, στην αγορά του καφέ σήμερα.


Flocafe Espresso Room: H απόλυτη εμπειρία καφέ! 

Το Flocafe Espresso Room είναι η απόλυτη εμπειρία καφέ. Είναι το μέρος που κάποιος ξεκινά τη μέρα του, που κάνει το διάλειμμά του, που περνά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του και που οι άνθρωποι του Flocafe είναι εκεί για να τον εμπνεύσουν, και να του προσφέρουν την αγαπημένη του καθημερινή συνήθεια με απόλυτο service & expertise.

Σ’ ένα χαλαρό, αυθεντικό, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, που πλημμυρίζει άρωμα φρεσκοαλεσμένου καφέ, οι άνθρωποι του Flocafe, μυούν και ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον κόσμο του καφέ, προσφέροντας του μία εξειδικευμένη εμπειρία απόλαυσης in store ή on the go. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μία γκάμα ποιοτικών & καινοτόμων προϊόντων, σε μία ιδανική σχέση ποιότητας- τιμής για κάθε στιγμή της ημέρας.

Το Flocafe Espresso Room ξεχωρίζει για τα 3 διαφορετικά χαρμάνια που προσφέρει, το καθένα με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Τα χαρμάνια διακρίνονται: α) στο κλασσικό America Latina από τη Βραζιλία και Κολομβία, με 100% ποικιλίες Arabica, με ισορροπημένη ένταση, πλούσιο άρωμα και νότες από εσπεριδοειδή, β) το African Earth, χαρμάνι με περισσότερη ένταση, από ποικιλίες από Arabica αλλά και Robusta και γ) το χαρμάνι περιορισμένης ποσότητας Honduras Premium, το οποίο έρχεται από την Ονδούρα, και είναι τόσο εκλεπτυσμένο που μπορεί κανείς να το απολαμβάνει όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ αφήνει μία ιδιαίτερη επίγευση σοκολάτας στον ουρανίσκο.

Ο καφές ετοιμάζεται από εξιδικευμένους baristi σύμφωνα με τα πρότυπα του WBC (World Barista Championship), και σερβίρεται  με την επίδειξη εντυπωσιακoύ latte art.

Πέρα από τον καφέ όμως, οι καταναλωτές προτιμούν τα Flocafe και για τα μοναδικά πρωτότυπα ροφήματα όπως το Flowhite (ένα αλλιώτικο cappuccino με τη μυστική συνταγή του Flocafe), το Biscollato που είναι το αγαπημένο των θαμώνων εδώ και 10 χρόνια, αλλά και το Praline Mocha, το White Cinnamon και άλλα πολλά.

Η τελευταία εξέλιξη του concept Flocafe Espresso Room είναι το Flocafe Espresso Room street. Πρόκειται για ένα κατάστημα που απαντά στην τάση που θέλει τον καφέ on the go, αλλά και dellivery! Μικρό, γύρω στα 50-60 τετραγωνικά, στα σωστά σημεία για γρήγορη στάση για καφέ & snack, σύγχρονο και πάντα «μέσα στα πράγματα», βασισμένο πάντα στην εξειδίκευση των barista και χωρίς εκπτώσεις στην απόλυτη εμπειρία καφέ, το Flocafe street έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει ένα δίκτυο καταστημάτων αυτής της λογικής αποτελώντας ίσως την πιο ελκυστική επενδυτική πρόταση αυτή τη στιγμή στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά καφέ.

FlocafeΓιατί να γίνει κάποιος συνεργάτης Flocafe:

Η πολύχρονη πείρα της αλυσίδας Flocafe όσον αφορά στην ανάπτυξη με το σύστημα franchise, η ασφάλεια που παρέχει λόγω του μεγέθους και των δομών της εταιρίας και του ευρύτερου ομίλου στον οποίο ανήκει, καθώς και η υποστήριξη που παρέχει στους συνεργάτες της είναι οι κύριοι λόγοι για να επιλέξει κάποιος να επενδύσει σε ένα κατάστημα Flocafe Espresso Room ή Flocafe Espresso Room street. 

Έχοντας επιλογές για μεγαλύτερη ή μικρότερη επένδυση (ένα Flocafe Espresso Room street κοστίζει συνολικά  περίπου 75.000€), από τη στιγμή που κάποιος επιχειρηματίας γίνει συνεργάτης Flocafe, αμέσως αντιλαμβάνεται τα οφέλη της συνεργασίας, έχοντας πρόσβαση σε εργαλεία που παρέχονται από οργανωμένα τμήματα όπως τεχνικό τμήμα, τμήμα έρευνας & ανάπτυξης,  marketing, operations, διασφάλισης ποιότητας κλπ.

Η βοήθεια στην εύρεση ακινήτου, η εκπαίδευση & πιστοποίηση των ανθρώπων, οι ενέργειες marketing με στόχο την προβολή και προώθηση του καταστήματος, η διευθέτηση των θεμάτων ροής και λειτουργίας από εξειδικευμένους συμβούλους, είναι μερικές από τις υπηρεσίες που είναι στη διάθεση του εκάστοτε επενδυτή.

Επιπλέον πληροφορίες: 

Η αλυσίδα Flocafe είναι μέλος του ομίλου εστίασης της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου στον τομέα Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα και μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ενός ομίλου με όραμα για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα.

Η αλυσίδα σήμερα αριθμεί πάνω από 60 καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικότερο το νέο μας σημείο στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ παίζει κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο στις κλειστές αγορές (Malls, Εθνικές οδούς, Αεροδρόμια, Πλοία).