HomeHL-WorldΛευκωσία: Αυξημένο ενδιαφέρον χωρών της ΕΕ για τη διάσκεψη της Γενεύης

Λευκωσία: Αυξημένο ενδιαφέρον χωρών της ΕΕ για τη διάσκεψη της Γενεύης

Δηλώσεις Χριστοδουλίδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε σήμερα πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ισχυρά κράτη, μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, για την πολυμερή διάσκεψη για το κυπριακό στη Γενεύη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε ενδιαφέρον από πλευράς ΕΕ που στο παρελθόν δεν υπήρχε, εξηγώντας πως αυτό απορρέει τόσο από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων για κάποια ισχυρά κράτη μέλη όσο και από το ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.

«Στόχος της δικής μας πλευρά είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο το μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για το θέμα της ασφάλειας όσο και για μια πετυχημένη πολυμερή διάσκεψη», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πώς «κινούμαστε με βάση τα λάθη και τις παραλήψεις που έγιναν το 2004, γι’ αυτό και η ΕΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολυμερή διάσκεψη».

«Μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση Αναστασιάδη – Τσίπρα και οι δύο θα αρχίσουν από σήμερα, με συγκροτημένη προσπάθεια, σειρά επαφών με διεθνείς παράγοντες της ΕΕ για το θέμα του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση