HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι εργασίες του Ευρωπαικού Προγράμματος Castwater

Ξεκινούν οι εργασίες του Ευρωπαικού Προγράμματος Castwater

Η πρώτη συνάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν, αύριο οι εργασίες της πρώτης εναρκτήριας συνάντησης των εταίρων του ευρωπαϊκού Προγράμματος Castwater, το οποίο ανήκει στο πρόγραμμα Interreg Mediterranean, γνωστό και ως MED και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, ως επικεφαλής εταίρος του Προγράμματος θα υποδεχθεί και θα συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκπροσώπους των περιφερειών και Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα οι οποίες είναι : η Εμίλια Ρομάνια, το Βένετο, η Λεμεσσός, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η Μούρθια, η Κροατία, η Βαλένθια, η Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και η Μάλτα.

Το «CASTWATER» επικεντρώνεται στην αειφόρο διαχείριση των υδάτων στον τουριστικό τομέα των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.

Πρόκειται για πολύ σημαντική ευρωπαϊκή δράση, στην οποία ο Δήμος μας κατάφερε να ενταχθεί, η οποία σκοπό έχει την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου, μέσα από καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που εστιάζουν σε βασικούς αναπτυξιακούς τομείς όπως τον τουρισμό, την τεχνολογία, της διακυβέρνηση, τις υπηρεσίες, την ορθή χρήση των φυσικών πόρων και άλλους.

Επιπλέον, μέσα από την κινητοποίηση και τη σύμπραξη των τοπικών φορέων, θα διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή των λαών της Μεσογείου και η ενσωμάτωση τους σ’ ένα ενιαίο, δημοκρατικό και αποτελεσματικό πεδίο δράσης.

Η πρώτη αυτή εναρκτήρια συνάντηση, που θα φιλοξενηθεί στο Κτίριο της Κοινωνικής Μέριμνας στο Μασταμπά, είναι τεχνικού κυρίως χαρακτήρα και στο πλαίσιο της θα τεθούν τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα δράσης και θα επιλεγούν οι άξονες δράσης που ο κάθε εταίρος θα αναλάβει. Η συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος, θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί, θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα και θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα Παρασκευή για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση