HomeHL-9“Μαζί νικάμε τον καρκίνο” από φορείς του Ηρακλείου

“Μαζί νικάμε τον καρκίνο” από φορείς του Ηρακλείου

Πρωτοβουλία τοπικών φορέων

Διαφήμιση

“ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ” δηλώνουν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες του Ηρακλείου σε μια κοινή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη των καρκινοπαθών.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’ αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας στο ΠΑΓΝΗ, που βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου.

Στον ιερό αυτό σκοπό, έχουν συστρατευθεί, η Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του οποίου δημιουργήθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ για τη συγκέντρωση των χρηματικών δωρεών.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο κ. Χαράλαμπος Βαρβέρης, Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, ανέφερε, ότι το αντίστοιχο μηχάνημα που λειτουργούσε από 1991 τέθηκε εκτός λειτουργίας πέρυσι, με αποτέλεσμα οι ασθενείς ν’ αναγκάζονται να πηγαίνουν στο μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείου της Αθήνας, που έχει τέτοιο μηχάνημα και σε ιδιωτικά κέντρα για τη θεραπεία τους, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας αναφέρθηκαν στο εξαιρετικό επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων του Ηρακλείου και απηύθυναν ανοικτό κάλεσμα για τη στήριξη της πρωτοβουλίας που θα βοηθήσει καρκινοπαθείς που φτάνουν στο ΠΑΓΝΗ απ’ όλη την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Για την αγορά του νέου μηχανήματος θα χρειαστούν άμεσα περισσότερα από 300.000 ευρώ, καθώς οι διαδικασίες από την πλευρά της πολιτείας είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή πολλών ασθενών.

Για τη συγκέντρωση του ποσού αυτού έχουν προγραμματιστεί δράσεις, με την ανεκτίμητη συμβολή εθελοντών.

•Την ερχόμενη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπική βραδιά στο κέντρο εκδηλώσεων ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ με την ευγενική συμμετοχή καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου κρασιού και εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις.

Η είσοδος θα είναι 20€ ανά άτομο και όλο το ποσό διατίθεται για τον ιερό σκοπό. Συμμετέχουν δωρεάν οι καλλιτέχνες: Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), Γιώργης Καλομοίρης, Μιχάλης Κουνάλης, Μιχάλης Ιωάνου Κουνάλης, Αντώνης Μαζοκοπάκης, Μενέλαος & Γιώργης Νταγιαντάς, Νεκτάριος Σαμόλης, Χρήστος και Γιώργης Στιβακτάκης, Νίκος και Γιώργος Στρατάκης.

•Την Κυριακή 18 και τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τίτου 9.00 πμ – 9.00 μμ. όπου θα πωλούνται ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.

•Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου επίσης θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.

Διαφήμιση