HomeHL-9Θύελλα αντιδράσεων για τον 12χρονο μοναχό που γεννήθηκε στην Κρήτη

Θύελλα αντιδράσεων για τον 12χρονο μοναχό που γεννήθηκε στην Κρήτη

Η ιστορία του Μιχάλη που ζει οικειοθελώς στο Άγιο Όρος, αναστάτωσε την κοινή γνώμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι σήμερα ο μικρότερος μοναχός του Αγίου Όρους και γεννήθηκε στην Κρήτη. Την ιστορία του 12χρονου Μιχάλη Πέρλεα, ρουμανικής καταγωγής, που ωστόσο γεννήθηκε στην Κρήτη και τα τελευταία χρόνια ζούσε με την οικογένειά του στη Ρώμη, ήρθε στο φως μέσα από δημοσίευμα του vimaorthodoxias.gr. Στην ουσία επρόκειτο για μια συνέντευξη του ανήλικου μοναχού που παραχωρήθηκε στον George Crasnean για το περιοδικό «Lumea Credintei».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη του για την εκκλησία τον οδήγησε στον μοναχισμό, στα 12 χρόνια του. Από πολύ μικρή ηλικία ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Σιλουανό στη Ρώμη. Μόλις, όμως, είδε για πρώτη φορά τους αθωνίτες μοναχούς Δανιήλ και Γεράσιμο από τη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου,  ενθουσιάστηκε με τον μοναχικό βίο και αποφάσισε να «μετακομίσει» στο Άγιο Όρος.

Όπως λέει ο ίδιος ο 12χρονος, η μεγαλύτερη δυσκολία του ήταν ο αποχωρισμός των τριών μικρότερων αδελφιών του, ενώ για τη μητέρα του αναφέρει: «με παρηγορεί η Παναγία και μου περνάει η νοσταλγία γι’ αυτήν».

Σε ερώτηση για το πώς τα πάει με το σχολείο, απάντησε: «Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου».

Έντονες οι αντιδράσεις στα social media

Η ιστορία του ανήλικου, ωστόσο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις χρηστών των social media, τόσο στο facebook όσο και στο twitter, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί:

  • 12χρονο παιδάκι στο Άγιο Όρος. Του λείπουν πολύ η μητέρα του και τα αδέρφια του, αλλα τον παρηγορεί η Παναγία. Εισαγγελέας ακούει;
  • Αν έχουν λίγη τσίπα οι Αγιορείτες μοναχοί θα βάλουν το παιδί στο επόμενο καράβι για την Ουρανούπολη κι από εκεί με δική τους συνοδεία πίσω στους γονείς και τ’ αδέλφια του. Ε όχι και γιουσουφάκια στο Περιβόλι της Παναγίας!!!!
  • 12χρονος στο Άγιο Όρος! Εισαγγελέας δεν υπάρχει; Ποιος έχει την επιμέλεια αυτού του παιδιού; Πώς το ανέχεται αυτό η πολιτεία, ακόμη κι η εκκλησία; Εισαγγελέας Ανηλίκων: 210.88.27.993 Παίρνουμε ΟΛΟΙ τηλέφωνα και κάνουμε καταγγελία ΤΩΡΑ!
  • Κάποιοι γονείς ξεφορτώνονται εύκολα τα παιδιά τους. Αυτά εκμεταλλεύονται οι προσηλυτιστές.
  • Ο 12χρονος Μιχάλης που βρίσκεται «με τη θέλησή του» στο Άγιο Όρος. Αρρωστημένοι …

Athensvoice.gr, newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση