HomeHL-9Μείωσε τη δόση του δανείου της κατά … 90%

Μείωσε τη δόση του δανείου της κατά … 90%

Νέα απόφαση – ανάσα από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ζούσε καθημερινά με το άγχος των κατασχέσεων ή του πλειστηριασμού για το σπίτι της, μια υπερχρεωμένη δανειολήπτρια, μητέρα δύο παιδιών, που αν και ενήλικοι η οικονομική τους κατάσταση είναι δυσχερής.

Η δανειολήπτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητώντας συνδρομή και πριν από λίγες μέρες είδε τη «σωτηρία» της να έρχεται μέσα από το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Η δανειολήπτρια που εξακολουθεί να συντηρεί τα παιδιά της, είχε πάρει δύο στεγαστικά δάνεια, το 1995 και το 1996, από δύο διαφορετικές τράπεζες,

με προσημείωση υποθήκης για 11.400.00 δρχ. Σήμερα, της βεβαιώνεται από τις τράπεζες, υπόλοιπο χρέους 8.027 ευρώ, αλλά με μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, και απαίτηση τραπεζών μηνιαίας δόσης 400 ευρώ, η δανειολήπτρια βρέθηκε πραγματικά σε αδιέξοδο, μη μπορώντας να πληρώσει τις δόσεις της και κινδυνεύοντας να χάσει το σπίτι της.

Το μοναδικό της εισόδημα, είναι 400 ευρώ μηνιαίως, από σύνταξη χηρείας.

Το Ειρηνοδικείο των Χανίων, της χορήγησε την προσωρινή διαταγή που ζητούσε διατάσσοντας παράλληλα την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος της εξασφαλίζοντας της έτσι τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της αιτούσας.

Για να ανταπεξέλθει η δανειολήπτρια στις υποχρεώσεις της, με την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να καταβάλει μηνιαία δόση 30 ευρώ, για δύο χρόνια μέχρις ότου να επανεξεταστεί η υπόθεσή της.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρεί την απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Χανίων ιδιαίτερα σημαντική, και αποδεικνύει πως ο δικαστής κατανόησε την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση