HomeHL-WorldΡάκα: Τζιχαντιστές που εμπλέκονταν στις επιθέσεις στο Παρίσι σκότωσαν οι ΗΠΑ

Ράκα: Τζιχαντιστές που εμπλέκονταν στις επιθέσεις στο Παρίσι σκότωσαν οι ΗΠΑ

Είχαν συνδράμει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στη γαλλική πρωτεύουσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο διεθνής, υπό τις ΗΠΑ, συνασπισμός ο οποίος μάχεται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκότωσε τρία στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης «που είχαν άμεση εμπλοκή σε εξωτερικές εκτός Συρίας επιθέσεις και στη στρατολόγηση ξένων μαχητών», σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου στη Ράκα της Συρίας.

Δύο από τους ηγέτες αυτούς – ο Σάλαχ Γκουρμάτ και ο Σάμι Τζεντού – βοήθησαν στην προετοιμασία των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Τα δύο μέλη του Ι.Κ. ήταν «στενά συνδεδεμένοι με τον Αμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνάνι, υπεύθυνο για τον συντονισμό των εξωτερικών επιχειρήσεων ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού τον Αύγουστο», προστίθεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Η Ρωσία είχε διεκδικήσει επίσης την ευθύνη για τον θάνατο του τζιχαντιστή ηγέτη.

Ο τρίτος ηγέτης της οργάνωσης που σκοτώθηκε από τον συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν ο Ουάλιντ Χαμάν, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την οργάνωση επιθέσεων αυτοκτονίας και είχε καταδικαστεί ερήμην στο Βέλγιο για μια απόπειρα επίθεσης το 2015, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Οι τρεις άνδρες, που εργάζονταν από κοινού «για τον συντονισμό επιθέσεων στη Δύση», αποτελούσαν μέρος του γαλλο-τυνησιακού δικτύου του στελέχους του Ι.Κ., Μπουμπάκερ Ελ Χάκιμ. Ο τελευταίος σκοτώθηκε σε επιδρομή του συνασπισμού στις 26 Νοεμβρίου.

Naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση