HomeHL-GreeceΣε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το πρώτο τετ α τετ με τους δανειστές

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το πρώτο τετ α τετ με τους δανειστές

Λόγω άρθρου Τόμσεν και εξαγγελιών Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγινε το τετ α τετ της κυβέρνησης με τους δανειστές – το πρώτο μετά το άρθρο Τόμσεν και μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι εκφράστηκε η ενόχληση της ελληνικής πλευράς για τη χθεσινή παρέμβαση των αξιωματούχων του ΔΝΤ. Οπως είπε μάλιστα έγινε η επισήμανση ότι «η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνεται μέσω blogs».

Σύμφωνα δε με την ελληνική πλευρά, οι Ευρωπαίοι συντάσσονται μ’ αυτή την άποψη όπως αποτυπώθηκε σε σχετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στη διάρκεια της ημέρας.

Η απάντηση που έλαβε η ελληνική πλευρά ήταν ότι δεν θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δημοσίευση είχε ως στόχο να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση αλλά για να καταγραφούν οι θέσεις του ΔΝΤ.

Σ’ αυτή την τρίωρη συνάντηση έγινε συζήτηση και για τις εξαγγελίες-παροχές με φόντο τις νέες δηλώσεις Τσίπρα από την Νίσυρο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ρωτάει κανέναν για το πού θα διανέμει το πλεόνασμα.

Η ελληνική πλευρά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συζητήθηκε επί των εξαγγελιών αυτών, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση ότι υπήρξε ενόχληση – αν όχι δυσφορία – εκ μέρους κάποιων τεχνοκρατών.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη μέχρι πότε θα παραμείνουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα – αν και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας.

Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς, όπως διαβεβαίωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης, είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα ώστε να κλείσει το staff level agreement.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση