HomeHL-9Μεγάλη κινητοποίηση για ν’ αγοραστεί ειδικό μηχάνημα για καρκινοπαθείς

Μεγάλη κινητοποίηση για ν’ αγοραστεί ειδικό μηχάνημα για καρκινοπαθείς

Από το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωτοβουλία ζωής για την έμπρακτη στήριξη των καρκινοπαθών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’  αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, το κόστος του οποίου ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Σε συνέντευξη Τύπου που  παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ανακοινώθηκαν οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα, για να γίνει γνωστή η κοινή προσπάθεια.

Την προσεχή Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 μμ θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπική βραδιά στο κέντρο εκδηλώσεων ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ με την ευγενική συμμετοχή καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου κρασιού και εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις. Η Είσοδος θα είναι 20€ ανά άτομο και όλο το ποσό διατίθεται για τον ιερό σκοπό.

Την Κυριακή 18 και  τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τίτου  9.00 πμ – 9.00 μμ. όπου θα πωλούνται ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου επίσης θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.

Όπως διευκρίνισε ο κ.Χαράλαμπος Βαρβέρης, Διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, πέρυσι τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντίστοιχο μηχάνημα που λειτουργούσε από 1991 με αποτέλεσμα οι ασθενείς ν’ αναγκάζονται να πηγαίνουν στο μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείου της Αθήνας, που έχει αντίστοιχο μηχάνημα και σε ιδιωτικά κέντρα για τη θεραπεία τους, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, δήλωσε, ότι «δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά σε ένα πρόβλημα  που θέτει σε κίνδυνο την ζωή τόσων συνανθρώπων μας. Γνωρίζουμε οτι η διαδικασία για την αντικατάσταση του μηχανήματος από το Υπουργείο Υγείας είναι εξαιρετικά χρονοβόρα γι΄ αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και καλούμε όλους να συμμετάσχουν ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Κ. Σταύρος Αρναουτάκης αφού συνεχάρη όλους τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή ανέφερε: «Έχουμε την υποχρέωση σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο να στηρίξουμε την πρωτοβουλία. Στόχος μας είναι να μην μεταβαίνει κανένας ασθενής από την Κρήτη για ιατρικούς λόγους στην Αθήνα. Στηρίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, το νησί μας διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας και ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε αλληλέγγυοι ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια. Συγχαίρουμε όλους όσους συνεργούν για την αγορά του ιατρικού μηχανήματος».

Ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναγκαστική ροή ασθενών προς την Αθήνα, λόγω τέτοιων ελλείψεων και κάλεσε όλους να συστρατευτούν στον ιερό αυτό σκοπό γνωρίζοντας ότι οι χορηγίες τους θα βοηθήσουν δεκάδες συνανθρώπους μας από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κ. Μανώλης Κουμαντάκης επισήμανε ότι σήμερα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που δυστυχώς η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει άμεσα, έτσι η επιχειρηματική κοινότητα με τη συμβολή της Περιφέρειας, αποφάσισε να  δράσει για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη.

Η κ. Χρυσή Πάγκαλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας ΜΑΖΙ ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, αναφέρθηκε στη σπουδαία και ανεκτίμητη συμβολή εθελοντών που βοηθούν στις δράσεις στήριξης της πρωτοβουλίας αυτής και τόνισε ότι σκοπός είναι να έχει συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2017.

Διαφήμιση
Διαφήμιση