HomeHL-HealthΈλληνες… οι πιο απαισιόδοξοι σε δυτική και ανατολική Ευρώπη

Έλληνες… οι πιο απαισιόδοξοι σε δυτική και ανατολική Ευρώπη

Έρευνα του ΟΟΣΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχι μόνο μεταξύ των χωρών της δυτικής Ευρώπης αλλά και των χωρών της ανατολικής Ευρώπη ο ελληνικός λαός εμφανίζεται ο λιγότερο χαρούμενος και περισσότερο δυσαρεστημένος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζει η «Ναυτεμπορική».

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο δείκτης αισιοδοξίας των Ελλήνων βρίσκεται στα… τάρταρα καθώς μόνο το 24% εκτιμά ότι οι επόμενες γενεές Ελλήνων θα έχουν μία καλύτερη ζωή. Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό από όλες τις χώρες που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα το 92% των Ελλήνων έχει επηρεαστεί από την κρίση, ενώ το 76% των νοικοκυριών υπέστη μείωση των εισοδημάτων του, λόγω των απανωτών μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα, μόνο το 10% δηλώνει ικανοποιημένο με την οικονομική του κατάσταση και μόλις το 24% ικανοποιημένο με τη συνολική του ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72% στη Γερμανία, στο 42% στην Ιταλία και στο 48% στις πρώην σοβιετικές χώρες.

Μάλιστα όπως αναφέρεται «παρά την πρόσφατη πολιτική αλλαγή και την προσπάθεια οικονομικής μεταρρύθμισης, οι Έλληνες δεν «βλέπουν» με αισιοδοξία το μέλλον τους».

Ενδεικτικά, μόλις το 16% των Ελλήνων αναμένει βελτίωση της οικονομικής του κατάστασης τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι 35% στη Γερμανία, 23% στην Ιταλία και 48% στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση