HomeHL-9Τα Κρητικά Γκολφ πόλος έλξης για… αθλητές του εξωτερικού

Τα Κρητικά Γκολφ πόλος έλξης για… αθλητές του εξωτερικού

Με επιτυχία ο Χριστουγεννιάτικος αγώνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πραγματικό στολίδι στο νησί αποτελούν τα «Κρητικά Γκολφ» που βρίσκονται στην Χερσόνησο τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον άκρως ανακαινισμένο χώρο ο τρίτος Χριστουγεννιάτικος αγώνας ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία.

Μάλιστα, οι αθλητές στο πλαίσιο των εορτών φόρεσαν τα σκουφάκια του Άγιου Βασίλη, πήραν τον εξοπλισμό τους και απόλαυσαν το αγαπημένο τους σπορ.

gkolf-krhths1

«Ο τρίτος Χριστουγεννιάτικος αγώνας του γκολφ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία καθώς έλαβαν μέρος παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή τη φορά έγινε ένα ομαδικό παιχνίδι που όλοι ήταν υποχρεωμένοι να φορέσουν το σκουφάκι του Αγίου Βασίλη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο γενικός διευθυντής των Κρητικών Γκολφ, Νικόλας Σωτηρόπουλος.

Επένδυση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Από τα πλέον κορυφαία γήπεδα στην Ευρώπη είναι τα Κρητικά Γκολφ που λειτουργούν τα τελευταία 13 χρόνια στο νησί. Μάλιστα, πριν δύο χρόνια έγινε μια μεγάλη επένδυση προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις ακόμα περισσότερο.

«Κάναμε μία μεγάλη ανακαίνιση το 2014-2015 όπου επενδύθηκαν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον είμαστε από τα κορυφαία γήπεδα στην Ευρώπη και λαμβάνουμε τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και τις υπηρεσίες του γηπέδου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

gkolf-sothropoylos

Όραμα της διοίκησης η επέκταση της τουριστικής σεζόν

Ένα όραμα που έχει η διοίκηση των Κρητικών Γκολφ είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν.

«Στατιστικά ένας παίκτης του γκολφ ξοδεύει 30% περισσότερα χρήματα στην ευρύτερη αγορά απ’ ότι οι υπόλοιποι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή. Εμείς εδώ έχουμε το όραμα να επεκταθεί η τουριστική περίοδο. Να την κάνουμε 8μηνη και 10μηνη. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν μας ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις. Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη είναι ιδανικές κι έρχονται παίκτες του γκολφ από την Ευρώπη, την Κίνα και την Αμερική. Είμαστε ένας σημαντικός πόλος έλξης για τον εναλλακτικό τουρισμό και αν το συνδυάσουμε και με άλλα είδη εναλλακτικών τουρισμών μπορούμε πολύ εύκολα να επιτύχουμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σωτηρόπουλος.

gkolf-krhths2

Δυστυχώς η Κρήτη έχει μόνο ένα γήπεδο γκολφ

Την ανάγκη για δημιουργία περισσοτέρων γηπέδων γκολφ τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Aegean Airlines και «Κρητικά Γκολφ», Θεόδωρος Βασιλάκης.

«Η προσπάθεια μας, τόσο του Ομίλου όσο και της Aegean, είναι να καθιερώσουμε το άθλημα αυτό για όλους τους Έλληνες  και ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας. Δυστυχώς, τα Κρητικά Γκολφ, είναι το μοναδικό γήπεδο σε όλη την Κρήτη. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις και με άλλες χώρες που έχουν γκολφικό τουρισμό όπως η Πορτογαλία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε κι άλλα γήπεδο κι ελπίζω να το αντιληφθεί τόσο η Πολιτεία όσο και οι τουριστικοί παράγοντες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost o κ. Βασιλάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως ο γκολφικός τουρισμός στην Κρήτη αν συνδυαστεί και με άλλα είδη εναλλακτικών τουρισμών μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επέκταση της τουριστικής σεζόν.

gkolf-basilakhs

«Ο γκολφικός τουρισμός είναι ένας εναλλακτικός τουρισμός που οπωσδήποτε έχει σχέση με την επέκταση της τουριστικής σεζόν που είναι ιδιαίτερα μικρή τόσο στην Ρόδο όσο και στην Κρήτη. Σε αυτές τις περιοχές τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δούλευαν 10 μήνες τον χρόνο. Εμείς από την πλευρά μας δεν σταματάμε τις προσπάθειες. Όσους έχουμε φέρει εδώ από την Βόρεια Ευρώπη έχουν μείνει κατάπληκτοι τόσο με το γήπεδο όσο και με το ευρύτερο περιβάλλον γιατί υπάρχει πληθώρα αξιοθεάτων, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων. Οι αθλητές του εξωτερικού όταν πάνε σε κάποιο γήπεδο άλλης χώρας πάνε μόνο για να παίξουν γκολφ. Εδώ μπορούν να το συνδυάσουν με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε και να συνδυάσουμε», τόνισε σχετικά ο κ. Βασιλάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση