Μεταβολή των καιρικών συνθηκών αναμένουν τις επόμενες ώρες και στην Κρήτη οι μετεωρολόγοι με κυριότερα χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις τοπικές βροχές.

Πιο συγκεκριμένα, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με αποτέλεσμα τα επόμενα 24ωρα να βρεθούμε μπροστά σε σκηνικό βαρυχειμωνιάς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τρίτη στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας στους ορεινούς όγκους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες και μετά, οπότε και θα ενισχυθούν οι βοριάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις αρχικά έως και 6 μποφόρ, αργότερα όμως θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι τους 17 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Κρήτη, βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα σημειωθεί αξιοσημείωτη πτώση. Το γεγονός αυτό προοιωνίζει ότι την Τετάρτη θα επικρατεί τσουχτερό κρύο και ενδέχεται να σημειωθεί παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση