HomeHL-SportsΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με τον Όσκαρ Καρντόσο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα τη Δευτέρα από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που έριξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παραγουανός στράικερ στο 68′ με κοντινή προβολή έλυσε τον «γορδιο δεσμό» για τους Πειραιώτες, που με αυτό το «τρίποντο» επανέφεραν στο +7 τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό.

Το τελικό σκορ το διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σεμπά. Καθοριστική στην έκβαση της αναμέτρησης ήταν η αποβολή του Λίλα στο 41ο λεπτό.

Το παιχνίδι πήρε από την αρχή ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τον ΠΑΣ να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μόλις στο 1ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε θέση βολής, με τον Φορτούνη να σουτάρει και τον Περιστερίδη να αποκρούει.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 4′, όμως ο Μαμπουλού μόνος απέναντι στον ήδη πεσμένο Λεάλι, «κατάφερε» να αστοχήσει. Νέα σημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 13′, αυτή τη φορά με τον Καρντόσο, που προτιμήθηκε από τον Ιντέγε, να παίρνει την κεφαλιά και τον Περιστερίδη να βρίσκεται πάλι σε ετοιμότητα.

Το ματς συνέχιζε σε εξαιρετικούς ρυθμούς, αλλά έχασε την ισορροπία του μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 39′ και σε μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Μιλιβόγεβιτς σήκωσε το πόδι του πάνω στο κεφάλι του Λίλα, αλλά προς έκπληξη όλων ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΣ.

Και στο 41′ αυτή η απόφαση αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς ο Λίλα ανέτρεψε τον Φορτούνη ακριβώς πριν τη γραμμή και τιμωρήθηκε εκ νέου με κίτρινη κάρτα κι έτσι οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες.

Στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, ο Περιστερίδης πραγματοποίησε νέα εξαιρετική επέμβαση.

Αυτή η αποβολή ανάγκασε τον ΠΑΣ να παίξει πλέον πιο κλειστά κι έτσι στο β’ ημίχρονο η ποιότητα του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, αλλά όπως συμβαίνει συνεχώς φέτος, δυσκολεύτηκε και πάλι απέναντι σε κλειστή άμυνα.

Αυτό ανάγκασε τον Μπέντο να περάσει και δεύτερο σέντερ φορ μέσα στο παιχνίδι, τον Ιντέγε στη θέση του Φορτούνη.

Εντούτοις ο Καρντόσο ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, όταν στο 68′ και σε σέντρα του Σεμπά, πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τα επόμενα λεπτά δεν επιφύλλασαν κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 88΄, όπου ξαφνικά το ματς «φούντωσε». Αρχικά η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο Κόντε βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε πάνω στον Λεάλι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ιντέγε απέτυχε από κοντά να σκοράρει και αμέσως μετά ο Κοζορώνης ξέφυγε μπροστά, αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σεμπά πλάσαρε τον Περιστερίδη, «κλειδώνοντας» το τρίποντο για την ομάδα του Μπέντο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίλα, Περιστερίδης – Μάρτινς, Φιγκέιρας, Μιλιβόγεβιτς, Μποτία

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 41′ Λίλα (2η κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Ζάιρο (75′ Κόντε), Μαμπουλού (59′ Γαρουφαλιάς), Ακόστα (81′ Ναδάλες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι (58′ Πάρντο), Σεμπά, Φορτούνης (65′ Ιντέγε), Καρντόσο (79′ Καμπιάσο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση