Την έντονη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, εξέφρασαν το απόγευμα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, εκπρόσωποι των γονέων και κηδεμόνων που συνόδευαν και τα παιδιά τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 8ου Δημοτικού Σχολείου διαμαρτύρεται στο ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δύο σχολείων, καθώς θεωρούν ότι αν το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει τη σχετική εισήγηση, τότε το 8ο Δημοτικό θα οδηγηθεί σε λουκέτο.

Εκπρόσωποι των γονέων ζήτησαν την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα και όπως προέκυψε από την πορεία της συζήτησης που ακολούθησε, οι δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν κατά της οποιασδήποτε μεταβολής.

Η στάση του σώματος ικανοποίησε τους διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές, οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως μολονότι η θέση που παίρνουν οι ΟΤΑ σε ανάλογες περιπτώσεις λαμβάνεται υπόψη, ωστόσο την τελική απόφαση για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που δέχεται τις εισηγήσεις των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση