HomeHL-HealthΤην κατάψυξη ωοθηκικού ιστού γυναικών με νεοπλασία πραγματοποιεί το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης

Την κατάψυξη ωοθηκικού ιστού γυναικών με νεοπλασία πραγματοποιεί το Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης του μοναδικού στην Αν Κρήτη και τις 5000 γεννήσεις,με την βοήθεια του σε όλο τον κόσμο,ο υπεύθυνος του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης κ.Ματθαίος Φραϊδάκης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση και γεύμα με δημοσιογράφους.

Ο γυναικολόγος σε συνεργασία με τον Δανό καθηγητή Claus Yding Andersen από το Aarhus,ο οποίος ειδικεύεται στην κατάψυξη ωοθηκικού ιστού και μάλιστα θεωρείται ο κορυφαίος σήμερα στην Ευρώπη μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην υποβοηθούμενη κύηση και την κατάψυξη ωοθηκικού ιστού σε γυναίκες με νεοπλασίες πριν υποβληθούν σε θεραπεία.

Στο Ηράκλειο βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες και ο καθηγητής Dr. Gedis Grudzinskas από το Λονδίνο, που συμμετείχε στην ομάδα που στοχεύει στην ωοθηκική αναζωογόνηση,κάτι που αφορά χιλίαδες γυναίκες με υψηλή FSH.

Το Κ.Γ.Κ πρωτοπορεί στις εξελίξεις και το αποδεικνύει, ενώ στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του, με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην γυναίκα από την εφηβεία ως την εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με τον κ. Μ.Φραϊδάκη «το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη διαρκή ενημέρωση, στη μετεκπαίδευση του προσωπικού, στη χρήση τεχνολογίας αιχμής.

Περίπου 200 ζευγάρια από διάφορες χώρες και πόλεις του εξωτερικού όπως Τουρκία , ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) , Καναδάς , Αυστραλία ,Αγγλία , Γαλλία , Ιταλία , Δανία , Γερμανία , Βέλγιο , Ουγγαρία αλλά και Σενεγάλη , Ακτή Ελεφαντοστού , Κένυα , Σρι Λάνκα επισκέπτονται το Κ.Γ.Κ ανά έτος .

Τα ζευγάρια αυτά παραμένουν από 7 έως 45 ημέρες στο νησί μας προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους συνδυάζοντας έτσι την προσπάθεια τους με της διακοπές τους.

Αυτό που εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι η διάσταση του ιατρικού τουρισμού και η συμβολή της μονάδος διαχρονικά με επισκέπτες μέσου και υψηλού εισοδήματος.»