HomeHL-CultureΔράσεις για την προώθηση της παιδικής φιλαναγνωσίας

Δράσεις για την προώθηση της παιδικής φιλαναγνωσίας

Σε δημοτικά σχολεία από τον Δήμο Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για προώθηση της παιδικής φιλαναγνωσίας και ενίσχυση του εκπαιδευτικού προγράμματος, υλοποίησε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κ. Μ. Γερούκη, δύο δράσεις φιλαναγνωσίας, στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου και στο Δημοτικό Σχολείο Βουκολιών, με προσκεκλημένο τον συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο. Το παρών στις δύο δράσεις έδωσαν από πλευράς Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γαβριήλ Κουρής και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης και Γιάννης Μαλακωνάκης.

kolympari

Ο ταλαντούχος συγγραφέας μίλησε στους μικρούς μαθητές για την αξία του βιβλίου και το πώς αυτό μπορεί να γίνει καταλύτης θετικών μηνυμάτων, προσφοράς και αλληλεγγύης για το παιδί και τους παρουσίασε  το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωας μου» (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) το οποίο μιλάει για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

Στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων, πραγματοποιήθηκαν στα δύο σχολεία και δημιουργικά εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα που ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές και τους έδωσαν την ευκαιρία να γράψουν τις δικές τους ευχές για τα παιδιά της Φλόγας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση