HomeΚΟΣΜΟΣΗ Γερμανία θέλει να επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους εντός της ζώνης Σένγκεν

Η Γερμανία θέλει να επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους εντός της ζώνης Σένγκεν

Λόγω της τρομοκρατικής απειλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επέκταση των συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν θέλει η Γερμανία, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής.

Οπως αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel», η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα πληροφοριών που σημειώνουν πως τρομοκράτες υποδύονται τους πρόσφυγες και κινούνται ελεύθερα στην Ευρώπη.

Η Γερμανία προτείνει την καθιέρωση ενός «φίλτρου εξωτερικών συνόρων», όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Οι κανόνες της ΕΕ επιτρέπουν την ελεύθερη μετακίνηση εντός της ζώνης Σένγκεν. Ωστόσο, στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης, ορισμένα κράτη-μέλη έχουν εισάγει εκ νέου συνοριακούς ελέγχους, προχωρώντας σε έλεγχο διαβατηρίων και οχημάτων.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, είχε δηλώσει ότι οι έλεγχοι θα είναι μόνο «προσωρινοί», ωστόσο, αυτοί έχουν επεκταθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.Η πρόταση της Γερμανίας για επέκταση έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των κρατών. Σύμφωνα με το «Der Spiegel», η Γερμανία θα πρέπει να παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τρομοκρατικές απειλές ως λόγο για την παράταση των ελέγχων στα σύνορα.

Η γερμανική πρόταση έρχεται ένα μήνα μετά, αφότου η ΕΕ συμφώνησε να συνεχίσει τους ελέγχους στα σύνορα για τους παράνομους μετανάστες και ριζοσπατικοποιημένα άτομα σε πέντε κράτη μέλη: Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Δανία και Νορβηγία.

Την Παρασκευή, εκπρόσωπο από τη Δανία και τη Σουηδία έδειξαν ετοιμότητα να συνεχίσουν τους ελέγχους.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση