HomeHL-9Παρέμβαση δανειοληπτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Παρέμβαση δανειοληπτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Φόβος για χιλιάδες κόκκινα δάνεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση θα πραγματοποιήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου οι δανειολήπτες οι οποίοι, μέσω του εκπροσώπου τους Παντελή Αντωνιάδη, θα τονίσουν πως στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος είναι εναντίον τους, καθώς ο φόβος μεγαλώνει μπροστά στο ενδεχόμενο δημιουργίας χιλιάδων νέων κόκκινων δάνειων .

«Πρέπει τώρα όσο ποτέ άλλοτε να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία», είναι το σύνθημα τους. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν με ψηφίσματά τους, με παρεμβάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου www.daneia-chf.gr 8 Περιφερειακά Συμβούλια και 10 μεγάλοι πληθυσμιακά Δήμοι της Ελλάδας, μέχρι τώρα.

Δεν είναι τυχαίο, λένε, το αγκάλιασμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία με όλες της τις δυνάμεις και με σύμμαχο τόσο τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και τους πολίτες, αναδεικνύουν το οξύτατο θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο, που έχει γίνει θηλιά στο λαιμό για πολλές χιλιάδες οικογένειες.

Με αφορμή την παρέμβαση του ΣΥΔΑΝΕΦ σημαντικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπουν Δήμοι και Περιφέρειες- όπως πριν λίγες μέρες αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου που έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Επιβάλλεται όχι μόνο να προστατευτεί, αλλά και να πάρει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις εδώ και τώρα μια κοινωνική δύναμη προερχόμενη και στηριζόμενη από τη βάση του πολιτειακού συστήματος που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου θα προασπίζει την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις οι οποίες φανέρωσαν τις διαθέσεις των funds μας πεισμώνουν περισσότερο και μας καθιστούν ακόμη πιο ενεργούς πολίτες. Ως τέτοιοι, λοιπόν, πρέπει να αντισταθούμε και να αναδείξουμε τώρα τη σπουδαία ιστορική, 1η σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απόφαση 334/2016 επί ασκηθείσας συλλογικής αγωγής από καταναλωτικές ενώσεις και το ΣΥΔΑΝΕΦ με χιλιάδες συμμετέχοντες την οποία έκανε δεκτή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ικανοποιώντας έτσι το αίσθημα δικαίου. Δεν είναι τυχαία η αποδοχή από την εν λόγω απόφαση ύπαρξης σωρείας καταχρηστικοτήτων σε βάρος των δανειοληπτών.

Σημαντικό δε είναι το γεγονός πως πριν λίγους μήνες η εν λόγω δικαστική απόφαση αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση ευρωπαϊκής επιτροπής σε προσπάθεια ενημέρωσης για το οξύτατο αυτό πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη.

Τέλος, με επιστολή που έχει ήδη κατατεθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου θα αιτηθούν προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης την έκδοση Ψηφίσματος από το σώμα με αναφορά αιτήματος προς την Πολιτεία να προβεί στην νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κάνει δεκτή την ασκηθείσα συλλογική αγωγή Καταναλωτικών Ενώσεων και ΣΥΔΑΝΕΦ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση