HomeHL-9Χριστουγεννιάτικα γλυκά…για όλα τα βαλάντια στην αγορά του Ηρακλείου

Χριστουγεννιάτικα γλυκά…για όλα τα βαλάντια στην αγορά του Ηρακλείου

Έχουν την τιμητική τους σε όλα τα σπίτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταλαμβάνουν την σημαντικότερη θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, μια και αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Είτε σπιτικά είτε του εμπορίου, αποτελούν σήμα κατατεθέν των εορτών των Χριστουγέννων, δίνοντας μια γλυκιά γεύση σε μικρούς και μεγάλους.

Ο λόγος βέβαια για τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, αλλά και τα άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, που κυριαρχούν στο τραπέζι των εορτών.

Οι τιμές φέτος, σύμφωνα με αρτοποιούς, με τους οποίους μίλησε το cretapost, κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Αν και οι τιμές στις πρώτες ύλες έχουν πάρει για άλλη μια χρονιά την ανηφόρα, οι αρτοποιοί προσπάθησαν να τις συγκρατήσουν, προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να προμηθευτεί τα απαραίτητα, εν μέσω και της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο το κάθε αρτοποιείο έχει διαμορφώσει τις δικές του τιμές, ανάλογα με τις ανάγκες και τα έξοδα του.

Συγκεκριμένα οι κουραμπιέδες πωλούνται από 10 έως 12 ευρώ το κιλό, ενώ στις ίδιες τιμές πωλούνται και τα μελομακάρονα.

Το χριστόψωμο- τσουρέκι πωλείται από 9 έως 11 ευρώ το κιλό, ενώ το χριστόψωμο-ψωμί πωλείται προς 4,50 ευρώ το τεμάχιο.

Παραδοσιακό γλυκό των ημερών στο νησί μας αποτελούν οι δίπλες ή ξεροτήγανα, η τιμή των οποίων κυμαίνεται φέτος πάνω από 12 ευρώ το κιλό.

Όπως αναφέρουν οι αρτοποιοί, οι καταναλωτές προς το παρόν βρίσκονται στη διαδικασία της δοκιμής, προκειμένου να επιλέξουν από ποιο αρτοποιείο θα προμηθευτούν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Η κίνηση στα αρτοποιεία της πόλης αναμένεται να κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τις δύο τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση