HomeHL-GreeceΧίος: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων με 6 τραυματίες στη Σούδα

Χίος: Επεισόδια μεταξύ προσφύγων με 6 τραυματίες στη Σούδα

Πυροβόλησε στον αέρα ιδιοκτήτης καφενείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών με 6 τραυματίες σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. Ιδιοκτήτης καφενείου, που δηλώνει ότι φοβήθηκε, αντέδρασε με πυροβολισμούς στον αέρα.

Ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα από την απερίσκεπτη και καταφανώς παράνομη ενέργειά του.

Στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται ότι θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μας», είπε στο alitheia.gr ο ιδιοκτήτης του καφενείου. «Αν δεν έριχνα με το κυνηγετικό να φοβηθούν, τώρα θα μετράγαμε θύματα, καθώς η Αστυνομία, δεν ξέρω γιατί, ήταν απούσα»

Ολα άρχισαν, σύμφωνα με το alitheia.gr όταν εισήλθαν οι μετανάστες στο Λεωφορείο, που τους μεταφέρει στην ΒΙΑΛ.

Οπως είπε αυτόπτης μάρτυρας «ξαφνικά, δεν πίστευα στα μάτια μου, είδα να σπάνε τα τζάμια του Λεωφορείου, διάφορες εθνότητες να σπάνε μπουκάλια ο ένας στο κεφάλι του άλλου, ενώ τρίτοι να εισέρχονται στο Λεωφορείο με σιδηρολοστούς. Οι μάχες επεκτάθηκαν αυτόματα στους γύρω χώρους, με ανελέητο πετροπόλεμο, που ξέσπαγε πάνω στο καφενείο, το οποίο πανικόβλητοι εγκατέλειπαν οι πελάτες, ενώ τα γύρω αυτοκίνητα δέχονταν βροχή από πέτρες, μπουκάλια ακόμα και τσιμεντόλιθους».

https://www.youtube.com/watch?v=m9wZ37H_GT4

Εξι τραυματίες από τις συμπλοκές

Εξι τραυματίες είναι ο απολογισμός των συμπλοκών που ξέσπασαν περί τις 3 το απόγευμα στον καταυλισμό της Σούδας, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στη Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι ακόμα εξετάζονται και μάλλον είναι με ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς – ωστόσο – να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση