HomeΚΟΣΜΟΣΕξουδετερώθηκε και ύποπτο πακέτο χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη

Εξουδετερώθηκε και ύποπτο πακέτο χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη

Από τους άντρες της αντιτρομοκρατικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και ύποπτο πακέτο βρέθηκε κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας όπου σημειώθηκαν χθες το βράδυ δύο απανωτές, πολύνεκρες εκρήξεις ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και ενός καμικάζι αυτοκτονίας. Το πακέτο αυτό όμως εξουδετερώθηκε από την αντιτρομοκρατική με ελεγχόμενη έκρηξη και απετράπη τρίτη απανωτή επίθεση.

Μετα τον πρώτο απολογισμό των νεκρών ο Ταγίπ Ερντογαν με γραπτή ανακοίνωση δήλωσε ότι «γίναμε μάρτυρες της πιο άσχημης τρομοκρατίας. Όποτε η Τουρκία κάνει ένα βήμα μπροστά η απάντηση είναι αμέσως αίμα, ζωές, βία και χάος από τα χέρια της τρομοκρατίας. Δεν έχει καμία σημασία από που προέρχεται η τρομοκρατία. Ούτε το όνομα ούτε οι μέθοδοι της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν σημασία. Μπορεί να λέγεται ΡΚΚ, Ισλαμικό Κράτος ή οργάνωση Γκιουλέν. Στόχος είναι η ίδια μας η χώρα και κανένας να μην αμφιβάλει οτι η τρομοκρατία θα αντιμετωπιστεί».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ καταδίκασε επίσης τους δολοφόνους: «Οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να καταργήσουν την δημοκρατία στην Τουρκία, θα πάρουν την απάντηση που τους ταιριάζει» είπε.

Μέσω γραπτής ανακοίνωσης η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση: «Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση