HomeHL-9Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Καμπέλη και Ν. Πετράκη

Παρουσίαση του βιβλίου των Στ. Καμπέλη και Ν. Πετράκη

«Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μονόδρομος η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη» του αείμνηστου π. γ.γ. Περιφέρειας Κρήτης Σταύρου Καμπέλη που έφυγε πριν δυο χρόνια για το μεγάλο ταξίδι και του πρώην δημάρχου Σητείας Νίκου Πετράκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη», οδός Ανδρόγεω με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον δήμο Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη, και ο συγγραφέας Νίκος Πετράκης.

Το βιβλίο, σύμφωνα με τον συγγραφέα Νίκο Πετράκη, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της σημασίας που έχουν η Εθνική Συνεννόηση και η Ανάπτυξη για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, να παρακινήσει σε δράσεις και να προτείνει μεταρρυθμίσεις.

Οι συγγραφείς στο βιβλίο τους επισημαίνουν τον αποφασιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ελληνικές Περιφέρειες και οι δυνάμεις τους, η Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί να παίξει η Κρήτη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Αναφέρονται ακόμη συνοπτικά στις προϋποθέσεις και τους τομείς της ανάπτυξης.Οι μάχες, τονίζουν, δεν κερδίζονται μόνο με άμυνα -κοινωνική αλληλεγγύη και αγώνες- αλλά και με επίθεση -εποικοδομητική συνεννόηση και ανάπτυξη. Η ομίχλη της αδράνειας και της παθητικότητας, επισημαίνουν, πρέπει γρήγορα να διαλυθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται νέο φως και νέους ρυθμούς. Μια νέα πορεία… Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, μέχρι στιγμής το βιβλίο έχει συναντήσει πολύ ευνοϊκή υποδοχή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, έστειλαν στον ίδιο τον συγγραφέα και την οικογένεια Καμπέλη, ευχαριστήριες επιστολές για την αποστολή του βιβλίου. Επιστολές με τις ευχαριστίες τους και πολύ θετικά σχόλια, έστειλαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι θεσμικοί φορείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση