HomeΣΠΟΡΚισσαμικός Σπάρτη 2-1

Κισσαμικός Σπάρτη 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Σπάρτης (2-1)   Με 9 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο επί του Πανιωνίου στο Κύπελλο Ελλάδας, ο Κισσαμικός επικράτησε 2-1 της Σπάρτης και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η κρητική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για μεγάλο χρονικό διάστημα στη σαββατιάτικη (10/12) αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να σκοράρει δύο φορές στα τελευταία λεπτά (85′-88′) και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάντζης, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης και σημείωσε το νικητήριο γκολ, φρικτά παράπονα από τους φιλοξενούμενους για τη φάση που ο διαιτητής Σταυρουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λακωνική ομάδα ολοκλήρωσε το ματς με 9 παίκτες (αποβλήθηκαν στο 86′ ο Οικονομόπουλος και στο 88′ ο Μπουντόπουλος, οι οποίοι θα χάσουν το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό).

Η αναμέτρηση άρχισε με τη Σπάρτη να έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη αξιόλογη φάση στο 11ο λεπτό (σέντρα-σουτ του Αναστασόπουλου που εξουδετέρωσε ο Λαζαρίδης).

Οι δυνατές μονομαχίες και οι τέσσερις κίτρινες δεν έλειψαν στο α’ ημίχρονο, ενώ στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν την αποβολή του Τσοντάκη (είχε ήδη μία κάρτα).

Η πιο αξιόλογη φάση των 45 λεπτών ήταν το δοκάρι του Ν. Αρσενίεβιτς στο 41ο λεπτό (άγγιξε το αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ).

Με τη σέντρα του β’ ημιχρόνου, ο Μάντζης πέρασε στη θέση του τραυματία Κίκε, ενώ στιγμές αργότερα, ο Ηλιόπουλος άνοιξε το σκορ με σουτ.

Ο Μπαξεβάνος έριξε στη μάχη τους Τιάγκο και Θέο, ενώ στον αντίποδα, ο Σωτήρης Αντωνίου τους Μπουντόπουλο και Βελλίνη.

Ο Βελλίνης, μάλιστα, έμελλε να αποδειχθεί μοιραίος για τη Σπάρτη, αφού 9 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (84’) έσπρωξε τον Μάντζη, ο διαιτητής Σταυρουλάκης καταλόγισε πέναλτι, προς απογοήτευση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Ο Μίλιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 86’ η λακωνική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Οικονομόπουλου για χτύπημα εκτός φάσης.

Εμφανώς εκνευρισμένοι και αποσυντονισμένοι οι φιλοξενούμενοι, δεν αντέδρασαν σωστά στο 88’, όταν από πάσα του Θέου, ο Μάντζης πλάσαρε σωστά και χάρισε τη νίκη στον Κισσαμικό!

Ενδεικτικό της κατάστασης που βρισκόταν η ομάδα του Αντωνίου ήταν το γεγονός ότι ο Μπουντόπουλος αποβλήθηκε στο 88’ για διαμαρτυρίες.

Διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου). Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Κοκμοτός (Ρεθύμνου).

Κίτρινες: 8’ Τσοντάκης – 18’ Κατσίκης, 24’ Αναστασόπουλος, 43’ Γιαννίτσης, 84’ Βελλίνης, 84’ Παπαχρήστος.

Κόκκινες: 86’ Οικονομόπουλος, 88’ Μπουντόπουλος.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σελινιωτάκης, Τσοντάκης, Γκούμας, Ενγκουέμ, Βλάχος (72’ Θέος), Μαρτίνεθ (62’ Τιάγκο), Κίκε (46’ Μάντζης), Μίλιτς.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ηλιόπουλος (75’ Βελλίνης), Κατσίκης, Οικονομόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς (71’ Μπουντόπουλος), Αναστασάκος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση