HomeHL-EconomyΤζανακόπουλος: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το συμφέρον του κόσμου της εργασίας

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το συμφέρον του κόσμου της εργασίας

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δύο «ανταγωνιστικές» και συγκρουόμενες ρητορικές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, περιγράφοντας με μεγαλύτερη ευκρίνεια το ιδεολογικό πεδίο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει τη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν και η εφαρμοζόμενη πολιτική παραμένει μνημονιακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να θέσει και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες, ως εξής: ποιος θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ποιος από την ανάκαμψη που σχεδιάζει η ΝΔ.

«Εχουν διαφανεί οι διαχωριστικές γραμμές. Είναι περισσότερο σαφείς από ποτέ. Το σχέδιο και ορίζοντας της κυβέρνησης για πρώτη φορά θέτει ως μέγιστη πραγματικότητα την αντιστροφή μιας καταστροφικής πορείας» είπε ο ίδιος για να προσθέσει «Ποιος θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη; Αυτό είναι το ερώτημα. Γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνει η κυβέρνηση γιατί υπερασπίζεται το συμφέρον των πολλών, του κόσμου της εργασίας των αδύναμων. Από την άλλη, η ΝΔ είναι προσηλωμένη σε σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη».

«Στα χρόνια της καταστροφικής πενταετίας το σχέδιό σας υλοποιήθηκε. Στόχευε στην εκκαθάριση όλων των μη ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και στην επιβολή όρων εκμετάλλευσης εργασίας. Μείωση μεριδίου μισθών, νέο καθεστώς κεφαλαιακής συσσώρευσης. Ενός ασύδοτου κεφαλαίου» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Είναι απαραίτητη η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντι τον αρχηγό της ΝΔ. Σας εξοργίζει γιατί ο προϋπολογισμός στηρίζει το κοινωνικό κράτος».

Τόνισε τέλος ότι «Οσο και αν η ΝΔ θέλει τον εκτροχιασμό της πορείας, σας ξεκαθαρίζουμε ότι η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα και με αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων. Οι δυσκολίες υπάρχουν και τα εμπόδια είναι υπαρκτά».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση