HomeHL-GreeceΝίκος Παππάς: Οι πολίτες να σκεφτούν αν ζουν καλύτερα σήμερα ή το 2014

Νίκος Παππάς: Οι πολίτες να σκεφτούν αν ζουν καλύτερα σήμερα ή το 2014

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να σκεφτούν εάν η οικονομική τους θέση είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017.

«Είναι η καλύτερη στιγμή να σκεφτεί ο λαός τι θα είχε επισυμβεί αν δεν είχε έλθει η πολιτική αλλαγή τον Ιανουάριο. Θα είχαμε την απόφαση του eurogroup για το χρέος όταν η τότε θέση εκείνης της κυβέρνησης ήταν πως το χρέος ήταν βιώσιμο;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός για να προσθέσει: «Το επιτυχές αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης έγινε λόγω πολύ καλής πολιτικής διπλωματίας. Να αναρωτηθεί ο κόσμος εάν η εφάπαξ 13η σύνταξη θα καταβάλλονταν; Θα υπήρχε μήπως πρόγραμμα που οδηγεί σε ανάπτυξη»;

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επιχείρησε να ενισχύσει την τακτική της κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών. Συγκεκριμένα, κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει εάν συντάσσεται με τις θέσεις της κυβέρνησης για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων αναφορικά με τα εργασιακά και μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων ή – πρόσθεσε – «ισχύει αυτό που είπε ο αντιπρόεδρός της ότι θα κάνουν όσα ζητάει ο Σόιμπλε και άλλα τόσα».

«Προξενεί εντύπωση να ακούς της αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για φοροεπιβάρυνση όταν δρομολογούσαν συμφωνία με 20 δις ευρώ περισσότερα μέτρα» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός για να σημειώσει «Μας κατηγορούν ότι δεν είναι ρεαλιστικοί οι στόχοι 3,5% πλεονάσματος όταν προωθούσαν 4,5% πλεονάσματα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη, πως η ανεργία μειώθηκε και πως ο νέος προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο.

Αναφορικά με τους στόχους του δικού του υπουργείου είπε μεταξύ άλλων ότι να τοποθετηθούν οπτικές ίνες σε όλη την χώρα ενώ για τα ΜΜΕ επισήμανε πως «ξεκινά άμεσα κύκλος επαφών για να στηρίξουμε σε υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό το ΕΣΡ για να υλοποιηθεί άμεσα ο διαγωνισμός. Πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε».

Τέλος, για τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης ανέφερε «υπάρχουν 2 ανοικτά ζητήματα που θα κρίνουν την παραμονή του ΔΝΤ: εργασιακά και πλεονάσματα. Η ΝΔ στα εργασιακά έχει ανήσυχη σιωπή. Το ΠΑΣΟΚ εύχομαι να ταυτιστεί με το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα για επιστροφή συλλογικών συμβάσεων. Η σιωπή της ΝΔ είναι γιατί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν ήταν απαίτηση δανειστών αλλά απαίτηση των νεοφιλελεύθερων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση