HomeHL-9Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ

Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ

Χαλάς: Κανένα πρόβλημα μας δεν λύθηκε –Κουρουμπλής: Πρυτάνευσε η λογική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε στις 9 το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως στις 11 το πρωί αναμένεται να λύσουν οι κάβοι και να ξεκινήσουν τα πλοία από και προς τα νησιά της χώρας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ.

Ο κ. Χαλάς τόνισε πως ναι μεν αποφασίστηκε η λήξη της απεργίας ωστόσο θα επανέλθουν οι ναυτεργάτες σε κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές καθώς «κανένα από τα προβλήματα δεν λύθηκε».

Π. Κουρουμπλής: «Πρυτάνευσε η λογική»

Το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν πως «πρυτάνευσε η λογική».

«Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το ικανοποίηση πλήρως» επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για μία ακόμα φορά πως «δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης».

Έτοιμες οι νταλίκες να φορτωθούν στα καράβια

Από χθες το βράδυ βρίσκονται παρατεταγμένες οι νταλίκες που περιέχουν τα ευπαθή προϊόντα των αγροτών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια – όπου το λιμάνι μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με πρωταγωνιστές αγρότες και ναυτεργάτες – οι αγρότες έφυγαν το βράδυ και επέστρεψαν σήμερα το πρωί στον χώρο του λιμανιού για να μάθουν τις εξελίξεις.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό των επεισοδίων

Από τις 8 το πρωί ξεκίνησαν να ζυγίζονται οι νταλίκες και μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της αναστολής της απεργίας της ΠΝΟ ξεκίνησαν οι διαδικασίες με τις νταλίκες να κάνουν ουρές… για να μπουν στα πλοία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση